ΕΛ.ΑΣ: Ο Π. Μαυρίκος δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει

0
4

 

Στοιχείο «φωτιά» για τη φυσική και παθολογική κατάσταση του Παναγιώτη Μαυρίκου έχουν στην κατοχή τους οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το οποίο ο 42χρονος εκδότης δεν θα έπρεπε να οδηγεί τη συγκεκριμένη μέρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η κατάστασή του δεν του επέτρεπε να οδηγήσει, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Οποιος γιατρός και να τον εξέταζε, το πρώτο πράγμα που θα του επεσήμαινε θα ήταν να μην οδηγήσει». Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους θα επιβεβαιώσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας.

Αυτή η παράμετρος δεν σχετίζεται με το πιθανό μηχανολογικό πρόβλημα του οχήματος που προκάλεσε την πυρκαγιά, αλλά ενδεχομένως εξηγεί τις σπασμωδικές αντιδράσεις του οδηγού, ο οποίος τουλάχιστον πέντε φορές είχε «ομαλές» επαφές με τον προστατευτικό τοιχίο, ενώ από τη στιγμή της ακινητοποίησης εμφανίστηκε αδρανής για 34 δευτερόλεπτα, έβαλε αλάρμ και δεν επιχείρησε να βγει από την πλευρά του συνοδηγού όταν ξεπήδησαν οι πρώτες φλόγες.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν κάποιες ενδείξεις και στοιχεία ότι το αυτοκίνητο του 42χρονου εκδότη δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ και η συντήρησή του σε συγκεκριμένα κρίσιμα σημεία δεν ήταν η ενδεδειγμένη, κάτι που φαίνεται πως έχει αποτελέσει την αιτία της πυρκαγιάς και έχει συντελέσει στη γρήγορη επέκτασή της. Οι πραγματογνώμονες διαπιστώνουν ότι αρχικά υπήρξε διαρροή λαδιού και στη συνέχεια καυσίμου, γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Στο τελικό στάδιο της τελευταίας επαφής με το τοιχίο και ακινητοποίησης του οχήματος, το αριστερό μπροστινό λάστιχο είχε σκάσει και η επαφή γινόταν με τη μεταλλική ζάντα, προκαλώντας σπινθήρες που πιθανόν πυροδότησαν μεγαλύτερη εστία φωτιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here