«Ελεύθεροι» οι Τούρκοι τουρίστες στη Χίο μετά το φιάσκο (BINTEO)

0
31

 

Σε φιάσκο μετατράπηκε η απόπειρα εισόδου εκατοντάδων Τούρκων επισκεπτών που επέλεξαν τη Χίο για τις ολιγοήμερες διακοπές τους, με αφορμή τη θρησκευτική γιορτή των Τούρκων, το γνωστό Μπαϊράμι.

Λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, το σύστημα ελέγχου διαβατηρίων τέθηκε εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα στο Τελωνείο της Χίου να σχηματιστούν ουρές από εκατοντάδες Τούρκους, που για παραπάνω από 3 ώρες παρέμεναν καρτερικά να θεωρήσουν τα έγγραφά τους.

Οι ελπίδες ότι το σύστημα θα επανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα αποδείχθηκαν φρούδες, με την ένταση και τον εκνευρισμό να δίνουν τη θέση τους, στην υπομονή και στην κατανόηση. Τουρίστες ταλαιπωρημένοι κάτω από τον καυτό ήλιο, χωρίς νερό ή άλλου είδους διευκόλυνση ήταν το σκηνικό που συνέθεσε την ευρωπαϊκή εικόνα της Χίου το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με το politischios.gr.

Μάλιστα από την ταλαιπωρία κάτω από τον ήλιο, μία γυναίκα επισκέπτρια κατέρρευσε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χίου. Τελικά, μετά τις 12 το μεσημέρι, με εντολή του κ. Τόσκα δόθηκε λύση και η είσοδος επιτρέπεται με τυπικό έλεγχο από τους αστυνομικούς, του διαβατηρίου και της θεώρησης (VISA) καθώς και των εγγράφων ταυτοπροσωπίας των επισκεπτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here