Ελεύθερος ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος με χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου

0
16

 

Αποφυλακίστηκε έπειτα παό περίπου 9 χρόνια ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος, στον η αστυνομία έχει αποδώσει μεταξύ άλλων αρχηγικό ρόλο στις δραστηριότητες της GreekMafia και «σχέσεις συνεργασίας» με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Στεφανάκος αποφυλακίστηκε τον Δεκαπενταύγουστο, αν και όπως ανέφεραν οι πληροφορίες αυτό θα γινόταν περίπου στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ο περιβόητος «βαρώνος της νύχτας» φερόταν από την αστυνομία να έχει διαδραματίσει σημαντικό «ρόλο» σε εναέριες αποδράσεις, δολοφονίες, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχει διασυνδέσεις με τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, τον Χριστόδουλο Ξηρό και το σχέδιο απόδρασης «Γοργοπόταμος» που περιελάμβανε ανατίναξη της περίφραξης των φυλακών με αυτοσχέδιο «κανόνι».

Επίσης, η ΕΛΑΣ του αποδίδει «βοήθεια» στις δολοφονίες των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου 2013 από τις «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις» και του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη στις 21 Φεβρουαρίου 2015 στην Κουβέλα Στυλίδας, την οποία ανέλαβε η «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη». Ωστόσο, για όλα αυτά δνε υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν υποψίες κι εκτιμήσεις.

Την τελευταία φορά που ο Βασίλης Στεφανάκος απασχόλησε τον Τύπο, ήταν όταν σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», ενεπλάκη σε ξυλοδαρμό του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου. Και οι δύο πλευρές διέψευσαν το περιστατικό και έκαναν λόγο περί λεκτικής αψιμαχίας για ασήμαντη αφορμή, ενώ η πλευρά του Βασίλη Στεφανάκου επιφυλάχθηκε να κινηθεί νομικά κατά της εφημερίδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here