Ελεύθεροι πέντε υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης για το ξέπλυμα χρήματος

0
5

 

Ελεύθεροι αφέθηκαν αφού απολογήθηκαν στην ειδική ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Ζώτου, πέντε υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, που μαζί με άλλους πέντε συναδέλφους τους, διώκονται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) – πράξη που συνδέεται με την υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Όσοι πέρασαν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου αρνήθηκαν την σε βάρος τους αποδιδομένη κατηγορία, ενώ η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί την Τετάρτη με την απολογία των άλλων πέντε συναδέλφων τους.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι το επίμαχο διάστημα της υπεξαίρεσης, 1999-2008, υπηρετούσαν σε οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα, είχαν παραπεμφθεί σε δίκη για την υπεξαίρεση και αθωώθηκαν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατόπιν άρσης του τραπεζικού απορρήτου, βρέθηκαν λογαριασμοί με «αδικαιολόγητα» ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση, κυμαίνονται από 55 έως 416 χιλιάδες ευρώ. Η δε προέλευση των καταθέσεων, κατά το σκεπτικό της δίωξης, δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους.

Για «οικονομίες πολλών χρόνων», έκαναν λόγο μεταξύ άλλων οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here