Eλλάδα ζεις;

1
8

Διάβασα στο διαδίκτυο, πριν λίγες μέρες, τις συγκλονιστικές για τη χώρα μας δηλώσεις του διακεκριμένου Αμερικανού καθηγητή, φιλοσόφου και διανοητή Νόαμ Τσόμσκι, που – παραδόξως – δεν μεταδόθηκαν από κανένα ελληνικό Μέσο Ενημέρωσης. «Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και Ε.Ε. με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας» αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο φιλέλληνας Τσόμσκι, που επανειλημμένα έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα μας, με τα ίδια πάντα φιλελληνικά αισθήματα .

Με εντυπωσίασαν οι δηλώσεις, τις κράτησα στο μυαλό μου αλλά δεν ανησύχησα τόσο, όσο όταν άκουσα σε τηλεοπτική εκπομπή τις δραματικές προβλέψεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το προσφυγικό και το μέλλον της Ελλάδας. Προβλέψεις που δεν απείχαν διόλου από τις αντίστοιχες του καθηγητή. Κοινό σημείο των δύο: η ανησυχία τους για σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων. Συμπτωματικά…μάλιστα, ούτε και οι θέσεις του Αρχιεπισκόπου απασχόλησαν τα ΜΜΕ!

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, ως πολίτης αυτής της χώρας: πόση σημασία, άραγε, έχει αν στην κυβέρνηση είναι η μνημονιακή Αριστερά ή η μνημονιακή Δεξιά, όταν το «μνημόνιο», η συνεργασία δηλαδή ΔΝΤ και Ε.Ε., σημαίνει για την Ελλάδα προσχεδιασμένη εθνική καταστροφή! Και απαντώ: καμία.

Σημασία, όμως, έχει και μεγίστη μάλιστα, ποιοι πολιτικοί της Ελλάδας γνώριζαν το σατανικό σχέδιο, που σήμερα αποκαλύπτεται σε ένα λαό «δυστυχισμένο, ευκολόπιστο και πάντα προδομένο», όπως τον έχει μοναδικά ψυχολογήσει ο μεγάλος μας ποιητής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΛάρισα: Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο με εννέα παιδιά
Επόμενο άρθροΑίγυπτος: Συνελήφθη παρουσιαστής γιατί υποστήριξε ότι μία στις τρεις Αιγύπτιες απατά τον άνδρα της
Η Στέλλα Πριόβολου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ελληνική, γαλλική και ιταλική φιλολογία και είναι διδάκτωρ των πανεπιστημίων Αθηνών και Ρώμης. Καθηγήτρια Λατινικής-Ιταλικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ελληνορωμαϊκές -Ελληνοϊταλικές Σπουδές: Λογοτεχνία, Ιστορία και Πολιτισμός". Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και συγγραφέας πολλών μελετών. Η έρευνά της τα τελευταία χρόνια έχει ως αντικείμενο το θεατρικό έργο του Dario Fo και τη σχέση του με τη λατινική λογοτεχνία του Μεσαίωνα. Αποτέλεσμα της έρευνας αυτής είναι τα τρία βιβλία από τις εκδόσεις Περίπλους: 1. "Dario Fo, ένας σύγχρονος goliardus", (2001) 2. "Dario Fo, venticinque monologhi per una donna: La Medea", (2005) 3. "Rosa Fresca Aulentissima, το μεσαιωνικό ερωτικό ποίημα με το μάτι των φιλολόγων και του Νομπελίστα Dario Fo", (2010). Το ποίημα αυτό μεταφράστηκε στην ελληνική με την επιχορήγηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας. Από το 1994 μέχρι το 2001, Αντιπρόεδρος του Ι.Κ.Υ. και υπεύθυνη για το κοινοτικό πρόγραμμα "Σωκράτης". Επιστημονική υπεύθυνη προγραμμάτων ξένων γλωσσών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και εμπειρογνώμων Γ.Γ.Ε.Τ. για την κινητικότητα των σπουδαστών. Τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης 2000-2001. Από το 2001-2004 Ειδική Γραμματέας Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο ΥΠΕΠΘ, Πρόεδρος της Επιτροπής στήριξης των Εδρών Ελληνικών Σπουδών στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και εθνική εκπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το Ευρωπαϊκό Έτος Γλωσσών 2001. Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας( Σ.Ε.Π.Ι.) και Γ. Γραμματέας της Sociιtι Europιenne de Culture στην Ελλάδα.Από το 2008 μέχρι το 2010, αναπληρώτρια πρόεδρος Τμήματος Σλαβικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών.Έχει τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση του Ιταλικού κράτους CAVALIERE al merito della Repubblica Italiana, 2002. Εχει τιμηθεί για την προσφορά της στα Ελληνικά Γράμματα και τον πολιτισμό από την Ένωση Γυναικών Φωκίδας, 2007 και έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Χίου για τον ίδιο λόγο, 2007. Αναπτύσσει επί χρόνια πολιτική δραστηριότητα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ως μέλος της Κ.Ε. και σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο του Ευρωκοινοβουλίου το 1999.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here