Η Ελλάδα ζει ένα νέο εμφύλιο

29
32

Ζούμε έναν νέο εμφύλιο! Επιτέλους, κάποιος πρέπει να τολμήσει να το πει δημοσίως. Ας είμαι εγώ. Δεν έχω να χάσω τίποτα. Τουλάχιστον αυτό που λέω στην οικογένεια και τους φίλους μου -και συμφωνούμε- ας το γράψω και σε αυτό το ελεύθερο site, το aixmi.gr, που φιλοξενεί δίπλα δίπλα όλες τις απόψεις.

Εκ διαμέτρου αντίθετες καμιά φορά. Το άσπρο και το μαύρο. Αλλά αυτό είναι η ελευθεροτυπία και η δημοκρατία. Η απόλυτη ελευθερία της σκέψης.

Στα παλιά τα χρόνια, δεξιοί και αριστεροί πυροβολούσαν, ο ένας τον άλλο, πλακώνοντας στις μπουνιές και σφάζονταν με μαχαίρια και κονσερβοκούτια. Σήμερα που οι ιδεολογίες έχουν εκλείψει υπάρχουν δύο στρατόπεδα, οι «βολεμένοι» δημόσιοι υπάλληλοι (κι όντως κάποιοι διάγουν πολυτελή βίο χωρίς κανένα άγχος επιβίωσης για τα επόμενα εκατό χρόνια, αλλά υπάρχουν και οι σκληρά και τίμια εργαζόμενοι δημόσιοι) και οι ταλαίπωροι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Εδώ υπάρχει μόνο αλήθεια, γιατί όποιος εργάζεται στον
ιδιωτικό τομέα (οποιαδήποτε δουλειά κι αν κάνει και, μάλιστα, με αναξιοπρεπείς μισθούς) κρίνεται κάθε μέρα και κάθε ώρα κι αν δεν παράξει έργο απολύεται.

Όμως, και στο δημόσιο υπάρχουν εργαζόμενοι ιδιαίτερα οι προσληφθέντες τα τελευταία χρόνια που υποφέρουν. Αφήστε τους συνδικαλιστές, τα ρετιρέ και τους άεργους των κομματικών στρατών.

Αυτά τα δύο στρατόπεδα, λοιπόν, «σφάζονται» λεκτικά (προς το παρόν) και ελπίζω να παραμείνουν σε αυτό το επίπεδο. Και στη μέση το πάνω από ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι του ιδιωτικού τομέα (γιατί τόσοι είναι οι άνθρωποι χωρίς δουλειά, εκτός από το 1.200.000 το «επίσημο» υπάρχουν οι 300.000 άνθρωποι που εργάζονται χωρίς να πληρώνονται επί τις επιχειρήσεις από τρείς έως οκτώ μήνες και οι υποαπασχολούμενοι ή εκ με εκ περιτροπής εργασία).

Αν παρεμβάλουμε σε αυτά τα δύο «στρατόπεδα» τους προκλητικούς φοροφυγάδες και τους συνεπείς μισθωτούς και συνταξιούχους φορολογούμενους, αλλά και τους παράφρονες που επιθυμούν επιστροφή στη δραχμή και τους νουνεχείς που βλέπουν πως η λογική επιβάλει παραμονή στο ευρώ, τότε το κοινωνικό μείγμα είναι εκρηκτικό.

Τέλος, προσθέστε σε αυτό το «ναρκοπέδιο» και το 1.000.000 παράνομους μετανάστες, που πολλοί απ’ αυτούς εξ ανάγκης για να επιβιώσουν γίνονται κακοποιοί, από κλοπές κινητών τηλεφώνων μέχρι ένοπλες εισβολές και δολοφονίες ανθρώπων μέσα στα σπίτια τους.

Η λάβα είναι έτοιμη να ξεχυθεί και να παρασύρει ό,τι βρει μπροστά της. Ο σύγχρονος εμφύλιος στην Ελλάδα του 2012 έχει ξεκινήσει. Αρχικά σε ψυχολογικό επίπεδο μίσους μεταξύ μας. Η λογική «είσαι εχθρός μου και θέλεις το κακό της Ελλάδας αν δεν υποστηρίζεις ΣΥΡΙΖΑ» μου προκαλεί τρόμο και απέχθεια. Είμαι σίγουρος πως όσες απαντήσεις υπάρξουν από επισκέπτες του site θα είναι από φανατικούς και δεν θα έχουν καμία ουσία. Την ψυχρολουσία την έφαγα, όμως, και σοκαρίστηκα στο προηγούμενο κείμενό μου με τίτλο «κάποτε θα εκλείψουν οι Τραγάκηδες, Πάγκαλοι, Πετσάλνικοι, Σιούφες, Στρατούληδες και Δρίτσες».

Πίστευα ότι θα γίνει κατανοητό το απλό και προφανές. Ότι καταδικάζω την τακτική του νεποτισμού, του βολέματος των δικών μας και της ψηφοθηρίας απ’ όπου κι αν προέρχεται. Αλλά δεν έγινε! Με κατηγόρησε κάποιος για προπαγάνδα επειδή θίχτηκε γιατί είπα πως ο «αριστερός» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δρίτσας, δεν καταδίκασε το εμετικό περιστατικό φοροδιαφυγής της Ύδρας επειδή παίρνει ψήφους από τη νησί και τον έβαλα στο ίδιο τσουβάλι με τον Τραγάκη που διόρισε στη βουλή το σόι του. Ή ένας άλλος με εγκάλεσε για τον Σημίτη, που θεωρεί ότι έσωσε την Ελλάδα! Σε λίγο θα καλέσουμε ως σωτήρα και τον Αλογοσκούφη. Αλλά θα μου πείτε, εδώ επέστρεψε ως μεσσίας ο Χατζιδάκης, οπότε ας τα περιμένουμε όλα σε αυτή τη χώρα.

Καλό φθινόπωρο εύχομαι από καρδιάς σε όλους. Με κουράγιο και πίστη. Και σας το εύχεται ένας άνθρωπος που είναι απλήρωτος τρεις μήνες. Ένας απλός εργαζόμενος επί 27 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα με άνεργους στην οικογενειά του και άγχος, κυριολεκτικά, για την επιβίωση. Να ένα άλλο κοινωνικό μέτωπο εμφυλίου. Οι πολίτες και οι δημοσιογράφοι. Μόνο που δημοσιογράφοι, όπως νομίζουν άδικα πολλοί συμπατριώτες μας δεν είναι οι μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών «παραθυράτοι», οι χλιδάτοι μεγαλοεκδότες και τα κομματικά «κοπρόσκυλα» με τα ατσαλάκωτα κοστούμια της εκάστοτε εξουσίας. Αλλά οι χιλιάδες άνεργοι στο χώρο του Τύπου, οι εργαζόμενοι με περικοπές έως 40% στους μισθούς τους ή και απλήρωτοι επί μήνες στα Μέσα Ενημέρωσης, οι άνθρωποι που δεν έχουν Σαββατοκύριακα και αργίες, αλλά και αρκετοί τίμιοι δημοσιογράφοι σε υψηλά επιτελικές θέσεις μακριά από κόμματα και συμφέροντα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤο χρέος έκλεισε οριστικά τον κύκλο της Μεταπολίτε​υσης…
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ: ληξιαρχική πράξη αναγέννησης ή αγγελτήριο θανάτου;
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και κατοικεί στη Ραφήνα με την οικογένεια και τα σκυλιά του από το 1986. Πτυχιούχος δημοσιογραφίας από τη σχολή Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Ξεκίνησε να εργάζεται από την ιστορική εφημερίδα "Ακρόπολις" το 1986, ενώ μετά από δύο χρόνια έγινε συντονιστής του ελεύθερου ρεπορτάζ και παρέμεινε έως το 1990 οπότε και έκλεισε. Εργάστηκε επίσης στο ελεύθερο ρεπορτάζ στις εφημερίδες Αλήθεια, Δημοσιογράφος, Ελεύθερος, Βραδυνή, Καρφί, Espresso, Ανατολική Ακτή και Ελλάδα. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Θησαυρός, Πρόσωπα, Ένα, Crash και Polis. Από το 2010 είναι μόνιμος αρθρογράφος στην ενημερωτική ιστοσελίδα aixmi.gr και από τον Μάρτιο του 2016 παρουσιάζει την εκπομπή "ανθρωπογραφίες" στο aixmiradio. Εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Vips, Πειραιάς - Κανάλι 1 και Παραπολιτικά 90,1 - καθώς και επί 26 χρόνια από την πρώτη ως την τελευταία ημέρα λειτουργίας του (1989 - 2014) στον ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 ως συντάκτης και παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων της πρωινής ζώνης. Εργάστηκε επίσης στον ενημερωτικό τομέα των τηλεοπτικών καναλιών Seven, Mega , Alter, Sunny, Action 24 και στη δημιουργική ομάδα της εκπομπής "όλα" από το 1999 έως το 2008 σε Alpha και Ant 1. Το 1986 κέρδισε το πρώτο βραβείο ελεύθερου ρεπορτάζ γιά δημοσιογράφους έως 22 ετών από ειδική εκπομπή της τότε ΕΤ 2. Τακτικό μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Διετέλεσε επί πέντε θητείες μέλος του μεικτού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Ενεργός υποστηρικτής και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της unicef. Συγγραφέας του ερωτικού μυθιστορήματος "το κύμα της ελπίδας". Aντιπρόεδρος της διοργανώτριας επιτροπής και αθλητής του επίσημου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΜΜΕ.

29 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρε 27 χρονια εργατη απεργια εκανες ποτε. Οχι επειδη το επιβαλει η ΕΣΗΕΑ συνηδειτα?? Νομιζες δεν θα ερχοταν η σειρα σου?? Σου φταινε ολοι το κλασσικο μπλα, μπλα.

 2. Θα σταθω στην τελευταια παραγραφο, η οποια αφορα τους δημοσιογραφους. Ειναι κατανοητο, οτι με την ανεργια στο χωρο σας (παραχθηκαν χιλιαδες εξ’ αυτων, καθως καποτε, ολοι ηθελαν να σπουδασουν δημοσιογραφοι, ηταν πολυ «in»), οι μισθοι σας ειναι καταβαραθρωμένοι. Εν μέρει, τα δυο αυτα συστατικα (ανεργια και χαμηλοι μισθοι) δικαιολογουν και την τυφλη υποταγη των περισσοτερων απο εσας που εργαζεστε σε συγκροτηματα, στις επιταγες των αφεντικων σας, προκειμενου να διατηρησετε τη θεση και τον μισθο σας. Μονο που με αυτο τον τροπο, σκαψατε οι ιδιοι τον λακκο σας. Γιατι εσφαλμενα πιστεψατε, οτι τα συμφεροντα των αφεντικων σας συμβαδιζουν με τα δικα σας. Τρομοκρατώντας και ωθώντας τον κοσμο να στηριξει εκεινους οι οποιοι εφεραν τη χωρα στον γκρεμο (το χειλος το εχουμε υπερβει προ πολλου), καταστησατε την «πενα» σας μπουμεραγκ προς τους ιδιους σας τους εαυτους.
  Ευχομαι περαστικα…

  Υ.Γ. Φυσικα, υπαρχουν και εξαιρεσεις, δεν ειστε ολοι ιδιοι, κλπ κλπ κλπ

 3. Το κακο ειναι πως δεν υπαρχει πλεον μεσαιος χωρος κεντρο στην πολιτικη σκηνη της Ελλαδας.Στις επομενες εκλογες να μου το θυμηθεις απο τη μια μερια θα ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα σαρωσει σαν αλλο ΠΑΣΟΚ του 81 μερες θυμιζοντας σε πολλους και απο την αλλη η χρυση αυγη που πολυ φοβαμαι πως θα ξεπερασει το 10 με 12%.

  Δε διαφαινεται λυση στον οριζοντα και αυτο ειναι τραγικο ….

  Οσο για τους μεν και τους δε ,ειμαι ανεργη δημοσιογραφος την οποια υστερα απο 15 συναπτα ετη εργασιας και με δυο ανηλικα μικρα παιδακια με πτυχιο ΑΕΙ και δυο ξενες γλωσσες δουλευοντας νυχθημερον και χωρις να αντιμιλω ισως αυτο να εφταιγε ο εργοδοτης μου με θεωρησε παραπλευρη απωλεια στςι περικοπες της επιχειρησης….

  Καθε εμποδιο για καλο λενε .Εγω λεω εδω η κολαση εδω και ο παραδεισος οποιος εκανε κακο εδω σε αυτη και οχι στην αλλη ζωη θατο πληρεωσει διπλα και τριπλα!!!

 4. Oι δημοσιογράφοι τελευταία ζείτε το εξής δράμα. Ακόμη και κάτι σωστό να πείτε, δεν σας ακούει κανείς πιά. Φυσικά μέχρι να ανακάμψει το «επάγγελμα» και να συνεχίσετε απτόητοι το δούλεμα του κόσμου. Επιτέλους αρκετός κόσμος κατάλαβε πως αντί να υπερασπίζετε τον απλό άνθρωπο απέναντι στη δύναμη της εξουσίας αγκαλιαστήκατε μαζί της και γίνατε μέρος της. Τουλάχιστον πολλοί απο εσας πίστεψαν πως έγιναν εξουσία. Αντί να μεταφέρουν την είδηση νόμιζαν πως οι ίδιοι είναι η είδηση. Διαμόρφωναν και διαμορφώνουν τη σκέψη του κόσμου. Χέστα φίλε, έτσι κι αλλιώς το επάγγελμα σου από τη φύση του είναι «περίεργο».

 5. ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΈΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΝ ΜΕ 40%. ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ; ΕΣΥ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΘΕΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ.

 6. Επιτέλους, με απλά και σταράτα λόγια η αλήθεια. Ευχαριστώ που μιλάτε γι’αυτά που όλοι οι άλλοι προτιμούν να σιωπούν. Καλό φθινόπωρο, με υγεία και κουράγιο ν’ αντέξουμε.

 7. Γειά σας και πάλι.

  Ο Στέλιος Ράμφος έχει πει ότι «η μεταπολίτευση υπήρξε η συνέχεια του εμφυλίου, με ειρηνικά μέσα.» Και με καλύπτει απόλυτα με τη θέση αυτή. Βέβαια, πόσο «ειρηνικό» είναι να θες να εργαστείς σωστά και αποτελεσματικά στο δημόσιο και την ίδια στιγμή, να σε υπονομεύουν οι εγκάθετοι του κόμματος συνάδελφοί σου μέχρις ότου σε οδηγήσουν στην παραίτηση(‘ή ακόμη χειρότερα, στη «συνθηκολόγηση», δηλαδή στην αδιαφορία και το αραλίκι)ή να μη βρίσκεις καν δουλειά γιατί είσαι είτε δεξιός επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ είτε αριστερός επί κυβερνήσεως ΝΔ, είναι μια άλλη, θλιβερή ιστορία.

  Κατά τη γνώμη μου, η Ελλάδα διαλύθηκε επί «αειμνήστου»(ένας είναι ο αείμνηστος). Οι υπόλοιποι βαδίσαν στα χνάρια του, με εξαίρεση τον παντελώς συκοφαντημένο και παρεξηγημένο Μητσοτάκη.

  Μια 30ετής περίοδος πλήρους ξεχαρβαλώματος, κράτους και πολιτών διαμέσου μιας τρυφηλούς ζωής με δανεικά, δεν διορθώνεται δίχως να υπάρξει κάποιο «τίμημα».

  Αν υπάρξουμε ειλικρινείς, έστω και την υστάτη ώρα, θα επιλέξουμε τον δύσκολο, τον σκληρό δρόμο, αυτόν που τελικά ξέρουμε όλοι μας υποσυνείδητα ότι μάς αξίζει. Ειδάλλως, θα στοιχηθούμε πίσω από έναν ακόμη Εφιάλτη, έναν ακόμη «χαρισματικό» και μελλοντικά «αείμνηστο», ο οποίος με ψέματα και με μπαρούφες, θα μάς αποτελειώσει.

  Περιττό να προσθέσω πως σε όλη αυτή την πορεία καταστροφής της χώρας, υπήρξαν και λαμπρές εξαιρέσεις πολιτών, ενίοτε και πολιτικών. Το μάρμαρο πάντως, θα το πληρώσουμε όλοι. Είτε έτσι(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) είτε αλλιώς(ΣΥΡΙΖΑ).

 8. Αργυρη, μπραβο σου σε διαβαζω προσεκτικα παντα & σου γραφω πρωτη φορα ,πιανεις την ουσια αλλα δεν νομιζω την θελουν πολλοι γιατι δεν τουσ αρεσει ,προτιμουν τα σηνθηματα τα λαικιστικα τα ευκολα αλλα τα πραγματα εινα πολυ δυσκολα και οσο αργουμε να το καταλαβομε τοσο θα αργησει και η αντιστροφη πορεια προς τα εμπρος.

 9. Αν δεν σταματήσουμε να προσωποποιούμε ή να κατηγοριοποιούμε καταστάσεις, τον εμφύλιο δεν τον γλιτώνουμε. Θα μπορούσε να πρυτανεύσει η λογική και να σκεφτούμε όλοι μας, εργαζόμενοι και μη, αλλά και όποιας ιδεολογίας, ότι η οποιαδήποτε αλλαγή (=μέτρο) έχει τραγικές επιπτώσεις για όλους μας. Άλλωστε οι κοινωνίες είναι αλυσιδωτές! Οι προύχοντες είναι λίγοι και εάν εμείς οι υπόλοιποι σκοτωνόμαστε κυριολεκτικά και μεταφορικά μεταξύ μας, αυτοί θα γίνονται ακόμα πλουσιότεροι! Γι’ αυτό άλλωστε και το άνοιγμα της ψαλίδας όλο και μεγαλώνει ακόμα και σε καιρούς »κρίσης».

 10. Κύριε Αργύρη Κωστάκη, διάβασα το άρθρο σου, ότι αναφέρεις είναι όντως ένα προάγγελμα από ότι θα επακολουθήσει. Δεν εξέπληξες ούτε εμένα ούτε και πολλούς από τους φίλους συναδέλφους μου. Πριν το 2005 βλέπαμε τα τεκταινόμενα όποτε επιστρέφαμε στην Ελλάδα ο καθένας από το πλοίο που εργάστηκε και το συμπέρασμα των φιλικών συζητήσεων μας ήταν η πικρή διαπίστωση πως η Ελλάδα τρέχει για χρεοκοπία και καταστροφή. Οι εκλεκτοί (άριστα επαγγελματικά καταρτισμένοι και παράλληλα φιλόνομοι) νέοι και νέες από την νέα γενιά συν πολλοί από τους ταλαντούχους της προηγούμενης θα μεταναστεύσουν ομαδικά σε καλλίτερες και νομιμότερες κοινωνίες και χώρες. Θα παραμείνουν οι καλοί αλλά ατυχείς που δεν δύνανται να αποδημήσουν, οι μη χρήσιμοι (φυλακόβιοι μονίμως παρανομούντες), τα λαμόγια απατεώνες με τα τέκνα διαδόχους τους και οι περιθωριακοί. Μαζί και όλοι όσους ξεβράζει η διαρκής πλημμυρίδα ανθρώπων καλών και κακών που δραπετεύουν από τα σπαρασσόμενα ισλαμικά παρανοϊκά καθεστώτα και από την αφρικανική πείνα και αμορφωσιά. Οι περισσότεροι από αυτούς τους επισκέπτες, μετανάστες, εισβολείς (δυστυχώς και οι τρεις λέξεις τους καλύπτουν απόλυτα), αν όχι όλοι τους έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες κοινωνικές πεποιθήσεις και παιδεία από αυτήν την έστω και παραπαίουσα των ελλήνων. Έλληνες πολίτες που απολαμβάνουν από τα κλεμμένα, υπεξαιρεμένα, καταπατημένα, παράνομα καρπωμένα τέλος πάντων χωρίς καμία κατάσχεση και άμεση φυλάκιση σ την μία όχθη. Στην απέναντι όλοι εκείνοι που έχασαν εργασία οικογενειακή ασφάλεια και βιοπορισμό, έχασαν στέγη, περίθαλψη, αξιοπρέπεια και περισσότερο και πάνω από όλα την Ελπίδα ζώντας μέσα σε αυτήν την κοινωνική και εθνική αποσύνθεση. Είναι τόσο απλό όπως λέγαμε στον Στρατό απασφαλισμένη χειροβομβίδα 1. 2. 4. 6=Μπούμ. ‘Ένας εμφύλιος, μια στρατιωτική δικτατορία ή και επίθεση από δόλιο γείτονα ενεδρεύει πάντα όταν παρουσιάζονται τέτοιες καταστάσεις κοινωνικής σήψης και ολοσχερούς « απασφάλισης» όπως η παρούσα εθνική κατάσταση των δύο τελευταίων ετών. Απορώ όμως με την ανοχή και αντοχή σου να απαντάς στον κάθε καμένο και τραυματισμένο από την λαίλαπα που σε στοχοποιεί σαν σάκο του μποξ μέσω των ακίνδυνων πληκτρολογίων για να ξεσπάσει την οργή του για όσα αυτός υποφέρει. Εσύ έγραψες, «είπες» την γνώμη σου στην παρέα πας παραπέρα σε άλλα θέματα για να γράψεις. Αν δεν σε βρίσκω σύμφωνο με τα πιστεύω μου πάω παρακάτω σε άλλα. Κάτι θα βρω να μου ταιριάζει. Δεν θα στην «πέσω» σαν άλλος ΕΑΜΙΤΗΣ ή ΕΛΑΣΙΤΗΣ. Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί προαναφέρω ότι από το 2005 βλέποντας όχι μόνο το οικονομικό γίγνεσθαι, αλλά ουσιαστικότερα το επίπεδο παιδείας , τις κοινωνικές αξίες και τον κοινωνικό ιστό είχαμε συμπεραίναμε ως πιθανό αναμενόμενο και μια εμφύλια εμπλοκή ή μία χούντα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ όποιος δίπλα μας εκφράζει άποψη αντίθετη με την δική μας θα πρέπει να διασυρθεί ή και να δαρθεί αφού εμείς σαν όρνιθες καλές κλώσες μέσα στον μεγάλο ορνιθώνα της εθνικής μας επικράτειας δεν προτάσσουμε εδώ και καιρό άμεσα την απάντησή μας σε εκείνους που φανερά και άμεσα είναι υπεύθυνοι. Να όμως που τα πέπλα της εθελοτυφλίας μας σχίζονται καθημερινά και αποκαλύπτουν τους χιλιάδες κύριους ένοχους της αμετάκλητης εθνικής τραγωδίας Κολλήσαμε με την καραμέλα πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Ναι πολλοί από αυτούς είναι υπεύθυνοι για όσα στραβά μονοπάτια διαφθοράς άνοιξαν στον Δημόσιο βίο. Δολεροί παράδρομοι που μόνο ανάσχεση έφεραν στην όποια πρόοδο προϋπήρχε και την επιστροφή μας στην δεκαετία του εξήντα. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Την μεγαλύτερη ζημιά την έκαναν ένας ένας χωριστά τα καθάρματα συμπολίτες μας φοροφυγάδες. εισφοροφυγάδες, και οι κάθε δραστηριότητας απατεώνες και οικονομικοί εγκληματίες. Όχι μόνο δίωξη στους διεφθαρμένους πολιτικούς και δημοσιογράφους και στους λαδωμένους ποντικούς κρατικούς λειτουργούς. Ταυτόχρονα άμεση και παραδειγματική δίωξη και στους απλούς πολίτες απατεώνες αλλά και στους δικαστές που δεν απονέμουν την επιβαλλόμενη ποινή για να έχουμε επιτέλους δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο. Αυτό άρχισαν να ζητούν οι πολίτες και εφ’ όσον δεν εφαρμόζεται πολύ φοβάμαι ότι τα χειρότερα επερχόμενα δεν έχουν μπει ούτε καν στην σκιά της υποψίας για πολλούς συμπολίτες. Μικροί μαθητές μαθαίναμε ότι την επανάσταση την έκαναν οι αρματολοί και οι κλέφτες . Μάθαμε μετά ότι οι κλέφτες και οι πολιτικοί έκλεισαν φυλακή τους αρματολούς. Μεγαλώνοντας βλέπαμε ότι από τότε και για 180 χρόνια μέχρι σήμερα κυβερνούσαν και κυβερνούν οι κλέφτες. Επειδή δεν κρύβομαι πίσω από πληκτρολόγια facebook Dimitris Pollatos Greek Merchant Navy.

 11. Κύριε Κωστάκη
  Διάβασα προσεκτικά τις αποψεις σου.Στέκομαι δίπλα στο πρόβλημα του δημοσιογραφου που προσπαθει να επιβιωσει διχως βύσματα και υψηλές γνωριμίες.
  Δεχομαι τα προβλήματα σου παρόμοια με αυτά των περισσότερων σήμερα Ελλήνων.
  Μου είναι όμως δύσκολο να ΄δεχθώ δημοσιογραφικούς σχολιασμούς
  δίχως συγκεκριμμένη τεκμηρίωση.Το σφάλαμα του Αογοσκούφη ήταν η απογραφή με την οποία όμως απέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε έλλειμμα 7% αντί του επιτρεπομένου 3%.Απο την άλλη δεν κατόρθωσα να προσάψω κατι αρνητικό στην πολιτική καρριερα του κ.Χατζηγάκη.
  Κλεινοντας θεωρώ ότι αυτοι που εχουν την δύναμη του δημοσιου λόγου είτε είναι γνωστοί είτε άγνωστοι δημοσιογραφοι ,όταν δεν διαθετουν την απαιτούμενη κρίση να εκφέρουν πολιτική κρίση τεκμηριωμένα ,έχουν μεγάλη ευθύνη για το σημερινό χάλι της ανεργια και της ύφεσης στον τόπο μας.

 12. Καλησπέρα σας και πάλι, πάντα χαίρομαι να σας διαβάζω.Επίσης μένω έκπληκτος που συνεχίζετε πάντα να απαντάτε στα σχόλια μας σε αντίθεση με αρκετούς συναδέλφους σας στο aixmi.gr που φαίνονται πως γράφουν ένα άρθρο για να υποστηρίξουν αποκλειστικά τον εαυτό τους στο κοινωνικό περίγυρο και την άποψη τους ή την άποψη άλλων που τους έχουν για «μπροστάρηδες».
  Ο πόλεμος που αναφέρεστε έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, τουλάχιστον έτσι το νιώθω εγώ που κατοικώ σε μια πολυκατοικία που απαρτίζετε από 16 διαμερίσματα και οι 10 είναι συνταξιούχοι του δημοσίου με τους 4 από αυτούς σε πρώην πολιτικά γραφεία της ΝΔ.
  Εγώ εργάζομαι έπειτα από μόνο 1 χρόνο ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα βέβαια.
  Είναι απίστευτες οι απαντήσεις που μου δίνουν όταν ζητάω να γίνουν διάφορες μειώσεις στα έξοδα του κτιρίου προκειμένου να μπορέσουμε να πληρώσουμε τα κοινόχρηστα. Βέβαια είναι καθ ‘όλα πιστευτές αν τις σκεφτείς από την πλευρά τους που είναι συνταξιούχοι από το 50 έτη τους, λαμβάνουν όλοι ικανοποιητικά χρήματα (όχι μόνο για επιβίωση), έχουν ήδη ιδιόκτητες κατοικίες, αυτοκίνητο, εξοχικό κλπ. Ποιος ο λόγος λοιπόν να μειώσουν τις ώρες θέρμανσης ή να αλλάξουν εταιρία κοινοχρήστων που δεν χρεώνει για μηνιαία συντήρηση ασανσέρ 6 5 ευρώ!
  Όταν εγώ εργάζομαι από τα 15 και είμαι 40, τελειώνοντας το πρωινό λύκειο και το ΤΕΙ μου με δικά μου χρήματα χωρίς γονική βοήθεια και δεν έχω τίποτα και ούτε πρόκειται να αποκτήσω κι είχα την ατυχία όταν μπορούσα να αποκτήσω ένα παιδί ΑΜΕΑ.
  Έχω βέβαια ένα πεντακάθαρο «κούτελο» και την εσωτερική δύναμη να μου λέει πως πάντα θα τα καταφέρω και έτσι πορεύομαι αλλά τελικά δεν αρκεί. Παλιότερα ο φτωχός ήταν περήφανος τώρα έγινε μίζερος, έχασε την υπερηφάνεια του, το χαμόγελο του και το ποιο σημαντικό την ΕΛΠΙΔΑ!
  Ακόμη και στο πραγματικό πόλεμο έχεις ελπίδα, σε αυτόν δεν έχεις είσαι χαμένος πριν αρχίσει. Μεγαλώσαμε με την προτροπή να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι για να καθόμαστε και να μας πληρώνουμε. Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει έλεγε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή πληρώνουμε τώρα. Όχι όλοι μας όμως. Δεν νοείτε να αλλάξει νοοτροπία ο δημόσιος υπάλληλος, δεν καταλαβαίνει το ρητό της εποχής μας «όχι όπως ήξερες αλλά όπως βρήκες».
  Όσο για την τελευταία παράγραφό σας, που πιάνονται κι άλλοι, δεν βρίσκω κάτι το μεμπτό, όταν σε όλους τους εργασιακούς τομείς υπήρχαν και θα υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Αν δεν ακούς κάτι που σου αρέσει αλλάζεις σταθμό ή κανάλι ή εφημερίδα.

  Ο καιρός των αλλαγών ήρθε, αν κανένας δεν έβλεπε ξανά τις ειδήσεις π.χ. στο mega επειδή σπέρνουν τον τρόμο είμαι σίγουρος πως θα άλλαζε ρότα μιας και δεν θα είχε σεντς από τις χορηγίες και τις διαφημίσεις. Ο Λαός έχει όπλα που δεν τα χρησιμοποιεί και ίσως δεν θέλει να το γνωρίζει!!!

  Τα καλύτερα για εσάς και την οικογένεια σας.

 13. Δυστυχώς σε αυτόν τον πόλεμο τα αντίπαλα στρατόπεδα είναι πάρα πολλά.Οι βολεμένοι του δημοσίου,οι φτωχοί του δημοσίου,οι άνεργοι,οι άεργοι,τα σώματα ασφαλείας,οι ρατσιστές,οι αντιρατσιστές.Η πολιτική κρίση οδηγεί συνήθως στη δημιουργία δύο στρατοπέδων.Η οικονομική όμως οδηγεί στην ιδεολογική αλλοτρίωση.
  Εύχομαι εργασιακή σταθερότητα και σύντομα να μπει ο μισθός στο λογαριασμό σας

 14. ο μηδενισμος ειναι φασισμος ειναι αδικο να βαζουμε ολους τους δημοσιογραφους στο ιδιο καζανι. και σωστα λεει η dhmhtra st Αν δεν σταματήσουμε να προσωποποιούμε ή να κατηγοριοποιούμε καταστάσεις, τον εμφύλιο δεν τον γλιτώνουμε.το θεμα ειναι σαν κοινωνια μεσα απο αυτην την κριση να βγουμε δυνατη και να μαθουμε απο τα λαθη μας και λαος ενωμενος ποτε νικημενος και επιτελους στην ελλαδα να επικρατηση το εμεις και οχι το εγω και αργυρη μην φοβασε συνεχισε να λες την αποψι σου οπως και ο καθενα μας αυτο θα πει δημοκρατια ελευθερη εκφραση ασχετος αν συνφωνη η διαφωνη κανεις

 15. Kύριε Κωστάκη να συνεχίσετε τον διάλογο » περί εμφυλίου » που αρχίσατε χωρίς να πτοείστε . Όλοι μεγαλώσαμε ακούγοντας κάποια στιγμή της ζωής μας για κάποιον κακό αριστερό ή για κάποιον κακό δεξιό. Η νοοτροπία του εμφυλίου είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας . Λοιπόν , θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία . Συνεχίστε !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here