Ελληνικά παραμύθια: Εδώ Βαλκάνια, εδώ Βαλκάνια

2
9

Ο Σόιμπλε χαμογελούσε σαρδόνια. Σας το είπα, δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα εμείς, αρκεί να επιμείνουμε…θα τα κάνουν όλα μόνοι τους οι Έλληνες.

Ετοιμάστε μόνο μια δήλωση για τη Δευτέρα…ναι, θα τη βγάλουμε πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Υπαγορεύω: «Η Ευρώπη, πιστή στη θέληση των λαών και μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, δεν θα υποχωρήσει στις μειοψηφίες που ζητούν παράλογες υποχωρήσεις από την Ευρώπη. Οι Έλληνες μίλησαν»

— Μα τους κοροϊδεύουμε κατάμουτρα

— Κι εγώ τι φταίω; Μόνοι σκάβουν το λάκο τους. Αν θέλουν να μείνουν στην Ευρώπη, ας μάθουν να σκέφτονται Ευρωπαϊκά κι όχι βαλκανικά. Άλλωστε, τους βλέπετε, είναι έτοιμοι να σφαχτούν μεταξύ τους. Δεν ακούςατε προχθές εκείνον το λιμοκοντόρο…έναν πρώην υπουργό που μίλησε ήδη για Γουδί;

Βαλκάνια, σας, λέω Βαλκάνια…και θέλουν να μένουν και Ευρώπη.

— Μα γιαυτό πρέπει να τους δώσουμε κάτι…

— Είσαι αφελής, αγαπητέ μου! Αν τους δόσουμε κάτι κινδυνεύουμε να έχουμε έναν Τσίπρα σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα… Αν δεν τους δώσουμε, η κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι παράδειγμα προς αποφυγή, σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα…

— Μα η ελληνική οικονομία έχει διαλυθεί μετά από πέντε χρόνια λιτότητας, έτσι κι αλλιώς τα πράγματα είναι οριακά… οριακά είναι και στην Ευρώπη. Μια ελληνική ανεξέλεγκτη κρίση θα έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις….

— Αγαπητέ μου, οι λαοί στην Ευρώπη είναι κυρίαρχοι. Αυτοί αποφασίζουν…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕυρώ ή δραχμή; Αλήθεια, τι ελέγχει ο Τσίπρας;
Επόμενο άρθρο​​Όταν η Τέχνη εκφράζει την πραγματικότητα
Η δημοσιογράφος Χρύσα Ταβουλάρη γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στην ελληνική επαρχία. Σπούδασε στην Νομική της Αθήνας. Ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στην ΑYΓΗ στις αρχές της 10ετίας του '80, μαζί με τις σπουδές στην Νομική, και τελικά συνέχισε την δημοσιογραφία κι όχι τα νομικά. Για πολλά χρόνια ήταν πολιτική συντάκτρια στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ του Αρη Βουδούρη και τη ΝΕΤ.

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το 18-1 πρέπει να γίνει 19-0!

  1) Η Μέρκελ ήδη απέλυσε gap και Μπερλουσκόνι. Το σχέδιο εκτροπής – ανατροπής Τσίπρα, βρίσκεται σε εξέλιξη. Από συμμάχους, εταίρους, πιστωτές και τους πρόθυμους του μαύρου μετώπου εσωτερικού. Την Ευρώπη, τη Δημοκρατία και τα μάτια μας!

  2) Η Ευρωπαϊκή (Γερμανική) Παράταξη των Αγορών, έχει αρχηγό.
  Είναι ο stournaras ο αυθεντικός. Όλοι οι άλλοι είναι καμένα χαρτιά. Όλοι θα στοιχηθούν πίσω του γιατί:
  Τον θέλει ο Σόιμπλε.
  Τον θέλουν οι Τράπεζες.
  Τον θέλουν οι Αγορές.
  Τον θέλουν τα ΜΜ Διαπλοκής.
  Τον θέλει η Τρόικα.
  Τον θέλουν οι θεσμοί.
  Τον θέλουν οι μηχανισμοί.
  Δεν τον θέλουν τα ξοφλημένα κόμματα. (προσόν)
  Δεν τον θέλει ο ανώριμος λαός. (προσόν)
  Είναι αντιπαθής και του αρέσει. (μέγα προσόν)

  3) Ο δε λιμοκοντόρος ψυχάκιας loverdos μας είχε απειλήσει με μακελειό αν γινόταν ειδικό δικαστήριο για τον gap τον επάρατο.
  Σήμερα απειλεί με Γουδί τον Τσίπρα, αν βγούμε εκτός ευρώ….
  Καθηγητής….. Αντισυνταγματικού Δικαίου, Εκτροπής και ανωμαλίας.

  Μετά όσοι μιλάνε για Δ’ Ράιχ και Χούντα των Αγορών, είναι τρελοί….

 2. Ακούω και διαβάζω διάφορα. Με ενδιαφερουν καθώς αφορούν όλους μας. Θεωρώ ότι είμαστε μορφωμένοι και λογικοί. Αρα ας αφήσουμε τους λογικούς ακροβατισμούς.

  Λέτε κυρία «Δεν ακούςατε προχθές εκείνον το λιμοκοντόρο…έναν πρώην υπουργό που μίλησε ήδη για Γουδί;» Λέτε και άλλα που τα αφήνω καθώs το θέμα του ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΦΟ ΛΑΟ λιμοκοντόρου (όπως τον αποκαλείτε)είναι ενδιαφέρον. Λοιπον, μια και καλή… να αποφασίσουμε αν πιστεύουμε στη δημοκρατία (ποιά άραγε; τη δική μας; όχι των άλλων;;;). Aν θεωρουμε ότι όσους εκλέγουν οι αλλοι είναι λιμοκοντόροι (οι δικοι μας είναι πάντα αγνοι ιδεαλιστές).
  Φοβάμαι ότι όλοι γνωρίζουμε γιατί οι κάποιου επιπέδου Ελληνες «απέχουν απο τα κοινά». Απλά, κυρία, αμφισβητούμε όχι την δημοκρατία βέβαια αλλά όπως την καταντήσαμε.
  ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: Ας πιάσουμε το κουβάρι απο την αρχή για να δούμε μια νεα, (τουλάχιστον ευπρεπη), δημοκρατία που ο σοφός (sic) λαος δεν θα βγάζει γελοιους λιμοκοντόρους όπως λετε αλλά υγιείς πολίτες έτοιμους να προσφέρουν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here