Ελληνικά παραμύθια: Εδώ Βαλκάνια, εδώ Βαλκάνια…

0
10

Ο Σόιμπλε χαμογελούσε σαρδόνια. Σας το είπα, δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα εμείς, αρκεί να επιμείνουμε…θα τα κάνουν όλα μόνοι τους οι Έλληνες.
Ετοιμάστε μόνο μια δήλωση για τη Δευτέρα…ναι, θα τη βγάλουμε πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Υπαγορεύω: «Η Ευρώπη, πιστή στη θέληση των λαών και μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, δεν θα υποχωρήσει στις μειοψηφίες που ζητούν παράλογες υποχωρήσεις από την Ευρώπη. Οι Έλληνες μίλησαν»

Μα τους κοροϊδεύουμε κατάμουτρα

Κι εγώ τι φταίω; Μόνοι σκάβουν το λάκο τους. Αν θέλουν να μείνουν στην Ευρώπη, ας μάθουν να σκέφτονται Ευρωπαϊκά κι όχι βαλκανικά. Άλλωστε, τους βλέπετε, είναι έτοιμοι να σφαχτούν μεταξύ τους. Δεν ακούςατε προχθές εκείνον το λιμοκοντόρο...έναν πρώην υπουργό που μίλησε ήδη για Γουδί;
Βαλκάνια, σας, λέω Βαλκάνια…και θέλουν να μένουν και Ευρώπη.

Μα γι αυτό πρέπει να τους δώσουμε κάτι…

— Είσαι αφελής, αγαπητέ μου! Αν τους δώσουμε κάτι κινδυνεύουμε να έχουμε έναν Τσίπρα σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα… Αν δεν τους δώσουμε, η κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι παράδειγμα προς αποφυγή, σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα…

— Μα η ελληνική οικονομία έχει διαλυθεί μετά από πέντε χρόνια λιτότητας, έτσι κι αλλιώς τα πράγματα είναι οριακά… οριακά είναι και στην Ευρώπη. Μια ελληνική ανεξέλεγκτη κρίση θα έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις….

— Αγαπητέ μου, οι λαοί στην Ευρώπη είναι κυρίαρχοι. Αυτοί αποφασίζουν…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟι δαίμονες που δεν γνωρίζουμε είναι οι χειρότεροι…
Επόμενο άρθρο«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Μπακού
Η δημοσιογράφος Χρύσα Ταβουλάρη γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στην ελληνική επαρχία. Σπούδασε στην Νομική της Αθήνας. Ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στην ΑYΓΗ στις αρχές της 10ετίας του '80, μαζί με τις σπουδές στην Νομική, και τελικά συνέχισε την δημοσιογραφία κι όχι τα νομικά. Για πολλά χρόνια ήταν πολιτική συντάκτρια στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ του Αρη Βουδούρη και τη ΝΕΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here