Ελληνοπούλα είμαι εγώ απ´τη Μικρά Ασία

        
 
 
        Το ύφος της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, όταν μιλάει σε συνεντεύξεις Τύπου και σε  κομματικές συγκεντρώσεις, επιβεβαιώνει το δίκαιο της παραίνεσής μου σε αρκετούς επικοινωνιολόγους να αλλάξουν επάγγελμα.
        Η παραίνεση είναι πρόσφατη. Την έκανα μετά το δημοψήφισμα σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην «αιχμή» με τίτλο «Εδώ σε θέλω, μάστορα».
        Και δεν κάνω πίσω. Επιμένω ότι αρκετοί επικοινωνιολόγοι πρέπει να αλλάξουν εργασία,διότι έχουν χάσει τα αβγά και τα καλάθια και ψάχνοντας να τα βρουν φέρνουν το πάνω-κάτω στην πορεία και στη δράση των πελατών τους και τους βλάπτουν.
        Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς και με λαϊκές παροιμίες για τις βλαπτικές συμβουλές που δίνουν οι επικοινωνιολόγοι στα πολιτικά πρόσωπα.
        Αλλά, αυτό που βλέπουν οι πολίτες στη συμπεριφορά της Φώφης Γεννηματά δεν νομίζω ότι παντρεύεται με ελληνικό λαϊκό ρητό.
        Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.
        Αφήστε με,όμως,  να διασκεδάζω με τον στόμφο, με τον οποίο αγορεύει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέσα και έξω από το κόμμα της…
        Με τον ίδιο στόμφο μιλούσα και εγώ μικρούλα στα θεατρικά σκετσάκια του Β´Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, όταν έπαιζα το ρόλο της αυστηρής δασκάλας, που μάλλωνε τους αδιάβαστους μαθητές της ή όταν έκανα εκρηκτικές απαγγελίες πατριωτικών ποιημάτων στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου!
        Με τον ίδιο στόμφο και σχεδόν ουρλιάζοντας έλεγα στην προσχολική ηλικία μου το ποίημα, που μου είχε μάθει η καλή μας γειτόνισσα η Κωνσταντινουπολίτισσα:
        «Ελληνοπούλα είμαι εγώ απ´τη Μικρά Ασία, που είδανε τα μάτια μου μεγάλη απελπισία.Είδα τους Τούρκους με σπαθιά, τους Τούρκους με μαχαίρια να σφάζουνε τους Χριστιανούς με τα κακά τους χέρια…»!
        Αγαπητοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ, εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η επιδίωξή σας να επανεκκινήσετε-όπως λέτε- το κόμμα σας.
        Αν ειλικρινά ενδιαφέρει εσάς,αλλάξτε τον σύμβουλο που «χτίζει» το πολιτικό πορτραίτο της προέδρου σας.
        Όσοι διασκεδάζουμε με τις «απαγγελίες» της θυγατέρας του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, γρήγορα μετανιώνουμε και μας βαραίνουν τύψεις…
www.dinaexarchou.gr

Σχετικά Άρθρα

16 Σχόλια
 1. Ο/Η Δέσποινα Α. λέει:

  ΟΝΟΜΑ: Φώφη
  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Γεννηματά
  Καλημέρα σας.

 2. Ο/Η bushido λέει:

  Συνταξιούχος από τα 51.
  Πραγματικός χρόνος εργασίας… άγνωστος.
  Χόμπι, η «πολιτική» και η ενασχόληση με τα «κοινά»…
  Αχυράνθρωπος του beni αλλά και του gap!

 3. Ο/Η Νιόνιος λέει:

  Με τον ίδιο στόμφο και σχεδόν ουρλιάζοντας έλεγα στην προσχολική ηλικία μου το ποίημα… με τον ίδιο τρόπο που έγραφα τότε τις εκθέσεις μου γράφω και τώρα τα άρθρα μου.

 4. Αχτύπητο!! Μπράβο, Δέσποινα! Έχει παραγίνει το κακό στη χώρα μας με τους γόνους των πολιτικών «τζακιών»… «Επάγγελμα» παντός καιρού και Πολύ προσοδοφόρο…

 5. Ο/Η Τάκης Π λέει:

  Προς Δέσποινα Α.
  Μιας και έχετε υποστεί τόσα πολλά από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και γι’ αυτό τις κατηγορείτε, όπως λέτε παραπάνω, φαντάζομαι τι θα λέτε τώρα για την κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου που μας έφερε νέο μνημόνιο, μας έκανε να ζητιανεύουμε έξω από τις τράπεζες για εξήντα ευρώ τη μέρα, μας εξευτέλισε παγκόσμια.
  Επειδή δε γνωρίζετε τι θα πει λαϊκισμός, θα πρέπει να ξέρετε πως είναι τα πρώτα βήματα του φασισμού και δυστυχώς για εσάς ο ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζετε με τόσο ακραίο πάθος έχει στηρίξει την πολιτική του στρατηγική στον λαϊκισμό και την υποσχεσιολογία κάτι που δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά. Και για τέλος δεν μπορώ να καταλάβω πώς εσείς που κατηγορείτε τους δανειστές της χώρας πως είναι νεοναζιστές, πως μας πίνουν το αίμα, πως μας έχουν βάλει θηλιά στο λαιμό και όλα τα παρεμφερή, υποστηρίζετε πως στην πολιτική δεν υπάρχει συναίσθημα πως η πολιτική είναι ρεαλισμός και πράξεις(σικ). Ακριβώς αυτό κάνουν οι άνθρωποι. Τι θέλετε λοιπόν και τους κατηγορείτε; Ότι σας συμφέρει κυρία μου. Κατά τα άλλα αρχίστε να σκέφτεστε κι ας μην είναι πολιτικά.

 6. Ο/Η kalis λέει:

  Η μυλωνου… ο αντρας της… και οι πραματευτάδες…

  ΚΟΙΝΩΣ: τρεχα γυρευε !


Αφήστε το σχόλιο σας

*