Ελμαρ Μπροκ: Τα δημοψηφίσματα θα παραλύσουν την Ευρώπη

0
13

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Έλμαρ Μπροκ κατά την οποία τόνισε πως «εάν κάθε χώρα της ΕΕ για κάθε δυσάρεστο θέμα κάνει δημοψήφισμα δεν θα λειτουργεί τίποτα πλέον στην EE και η Ευρώπη θα παραλύσει«.

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός παρέπεμψε στο δημοψήφισμα της Ουγγαρίας, όπου ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν θέλει «να αυτοσκηνοθετηθεί ως ισχυρός άντρας, ως ήρωας«. Πρόκειται για προπαγάνδα προς το εσωτερικό και το εξωτερικό. «Αυτό δεν πρέπει να καθιερωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε καμιά περίπτωση«, είπε ο Μπροκ.

Αντίθετα, η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) Σάρα Βάγκενκνεχτ μιλώντας στο πρώτο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ΑRD επανέλαβε το αίτημα να γίνονται δημοψηφίσματα και στη Γερμανία, «ιδίως σε θέματα όπως είναι η αποχώρηση ή η παραμονή στην Ε.Ε. πρέπει να ερωτώνται οι πολίτες. Δεν πρέπει να είναι κανείς τόσο υπερόπτης και να πιστεύει ότι οι πολίτες δεν είναι σε θέση να σχηματίσουν γνώμη«, είπε χαρακτηριστικά.

Το γερμανικό Σύνταγμα δεν προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων παρά μόνο κατ΄ εξαίρεση για πολύ σοβαρά θέματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here