Ελπίδες κάτω από τα ερείπια: Εντοπίστηκαν 6 ζωντανοί στο ξενοδοχείο Rigopiano

 

Υπό τον κίνδυνο των κατολισθήσεων και αποκολλήσεων χιονοστιβάδων συνεχίζουν με το ξημέρωμα τις εργασίες τους τα σωστικά συνεργεία όπου προσπαθούν να απεγκλωβίσουν άτομα που φέρεται να βρίσκονται μέσα στο ξενοδοχείο Rigopiano που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα και κατολίσθηση.

Περισσότερα από 25 άτομα φέρεται να αγνοούνται μέσα στο ξενοδοχείο ενώ τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν 6 επιζώντες. Στην επιχείρηση ανάσυρσης που συνδράμουν ελικόπτερα με ειδικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση περιστατικών υποθερμίας, απεγκλωβίστηκε ήδη μία γυναίκα. Ανάμεσα στα άτομα που εντοπίστηκαν φέρεται να είναι κι ένα κοριτσάκι. Τα έξι αυτά άτομα παρέμειναν ζωντανοί διότι έμειναν στον χώρο κάτω από μια οροφή όπου υπήρχε αρκετό οξυγόνο για να αναπνέουν.

Μέσα στο ξενοδοχείο στην τοποθεσία Φαρίντολα φέρεται να βρίσκονταν και τέσσερα παιδιά σύμφωνα με μαρτυρίες των δύο διασωθέντων.

Θεωρητικά ένας άνθρωπος θα μπορούσε να επιζήσει μέχρι και τρεις ημέρες αν βρίσκεται σε σημείο στο οποίο υπάρχει αρκετό οξυγόνο, σύμφωνα με τους διασώστες, αν και το γεγονός ότι επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην περιοχή και καθώς το ξενοδοχείο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, περιορίζει τις ελπίδες.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το ξενοδοχείο Rigopiano είχε χτιστεί σε σημείο πολύ επικίνδυνο, στους πρόποδες του βουνού και οι πρώτοι του ιδιοκτήτες και πρώην δήμαρχος της περιοχής είχαν κατηγορηθεί για αυθαίρετη δόμηση και μετέπειτα νομιμοποίησή της αν και στη δίκη είχαν κριθεί όλοι αθώοι.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code