Έμα Τόμσον: Ευχαριστώ τους Έλληνες για την ανθρωπιά τους

0
7

 

Ακόμη μία σταρ μεγάλου βεληνεκούς, μετά τις Σούζαν Σάραντον και Βανέσα Ρεντγκρέιβ, «υποκλίθηκε» στη βοήθεια που παράσχουν οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών στους μετανάστες.

Ο λόγος για την Έμα Τόμσον, που έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας της ταινίας στην Μπερινάλε.

«Διαβάζω κι ενημερώνομαι καθημερινά για όσα συμβαίνουν στη Λέσβο. Είναι ένα νησί που αγαπώ κι έχω επισκεφθεί πολλές φορές. Το βρίσκω υπέροχο. Ειδικά την Εφταλού, όπου συνηθίζω να μένω. Όμως δεν έχω αισθανθεί ξανά τέτοιο δέσιμο μαζί με τους υπέροχους ανθρώπους σας, όσο τώρα», είπε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός στη συνέντευξη Τύπου για την ταινία «Alone In Berlin».

Απευθυνόμενη σε Ελληνίδα ανταποκρίτρια, η 56χρονη σταρ -γνωστή από ταινίες όπως οι «Τα Απομεινάρια Μιας Μέρας», «Εις το Όνομα του Πατρός» και «Όλες Οι Γυναίκες Του Προέδρου»- συνέχισε: «θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες για την ανθρωπιά τους. Είστε υπέροχοι. Σας αγαπώ! Μόλις επιστρέψετε στη χώρα σας, σας παρακαλώ από καρδιάς να δώσετε τα ευχαριστώ μου και την αγάπη μου στους ανθρώπους της Μυτιλήνης. Πρέπει να είστε περήφανοι».

«Η χώρα μου δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στον κόσμο. Τι προκαλέσαμε εμείς οι δυτικοί βομβαρδίζοντας το Ιράκ και προκαλώντας όλη αυτή την αναταραχή στη Μέση Ανατολή. Πιστέψαμε πραγματικά ότι δεν θα γύριζε όλο αυτό εναντίον μας; Νομίζουμε ότι οι άνθρωποι της Συρίας που έχουν βιώσει τον πόλεμο δεν θα χτυπούσαν τις πόρτες των συνόρων μας; Τι νομίζαμε δηλαδή; Μιλάμε για τρομοκράτες. Εμείς γεννήσαμε τους τρομοκράτες. Θα γίνεις τρομοκράτης αν βιώσεις μικρός τον θάνατο των γονιών σου. Αυτό θα γίνεις», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here