Εμμένουν στο «Όχι» Πετράκος – Κοδέλας

0
6

Tην αρνητική τους στάση ξεκαθάρισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας και Θανάσης Πετράκος κατά τη συζήτηση του δεύτερου πακέτου μέτρων στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Απευθυνόμενος προς το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Κοδέλας είπε: «Δεν ήταν μοναδικός δρόμος για την χώρα αυτή η ταπεινωτική κατάληξη. Ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική του και αυτό αφορά την κυβέρνηση: να αποφύγει να εμφανίζεται ως φανατικός υποστηρικτής του «δεν υπάρχει εναλλακτική» γιατί είναι ενάντια στον λαό που 5 χρόνια παλεύει για την εναλλακτική πολιτική. Αν η κυβέρνηση λόγω της μνημονιακής συμφωνίας δεν μπορεί να είναι αποκούμπι κοινωνίας τότε η κοινωνία έχει το δικό της μονόδρομο να οργανωθεί ενάντια σε όσα ψηφίζουμε, ενάντια στην κυβέρνηση».

«Πριν από λίγες ημέρες δεσμευτήκαμε ότι συνδιαμορφωτές της πολιτικής μας θα είναι η κοινωνία. Αντ΄ αυτού η βουλή νομοθετεί καθ υπαγόρευση της τρόικας. Σήμερα, όλοι διαφωνούν με το σχέδιο νόμου αλλά αδυνατούμε να παρέμβουμε στην ουσία του» είπε ο βουλευτής για να προσθέσει «συζητάμε ένα νομοσχέδιο  που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση και το είχε απορρίψει ο ΣΥΡΙΖΑ». Επί έξι μήνες η κυβέρνηση υπόσχεται ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια αλλά αντ΄ αυτού φέρνει μέτρα για την «επιτάχυνση των πλειστηριασμών».

«Πως μπορούμε να ψηφίσουμε ένα ν/σ που κάνει τις  εκποιήσεις πιο εύκολες, γρήγορες και φθηνές για τις τράπεζες;» διερωτήθηκε για να συμπληρώσει: «Αυτό δεν μπορεί να ονομαστεί διάσωση της χώρας όταν βουλιάζει η κοινωνία. Ετοιμάζουμε μαζικές εκποιήσεις ακινήτων. Είμαστε ό,τι ψηφίζουμε. Αδυνατώ έξω να είμαι με τους αδύναμους και μέσα να ψηφίζω εναντίων των συμφερόντων τους» επισήμανε.

Για «εφιάλτη» έκανε λόγο  ο κ. Πετράκος  και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να μην χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και των νεοφιλελεύθερων ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική». «Αρνούμαι να δεχθώ ότι στην κοινωνία και στην πολιτική υπάρχουν μονόδρομοι. Αρνούμαι να προσχωρήσω στο δόγμα του  νεοφιλελευθερισμού. Αρνούμαι να λέω άλλα τη μία άλλα την άλλη» είπε ο βουλευτής για να συμπληρωσει ότι «στις 12 Ιουλίου υπήρχε άλλη λύση και ας μην λεμε ότι δεν υπήρχε. Δεν είχαμε εξουσιοδότηση να πάμε σε αλλαγή νομίσματος. Όμως  δεν είχαμε εξουσιοδότηση να υπογράψουμε 3ο μνημόνιο. Είχαμε εξουσιοδότηση να ακυρώσουμε τα μνημόνια».

Κάλεσε την κυβέρνηση να μην υπογράψει το νέο μνημόνιο και πρότεινε «να υπογράψουμε 2μηνη παράταση για να πάμε στον λαό και να τα λύσουμε αυτά τα ζητήματα. Από το 4% γίναμε 40% γιατί εκπροσωπήσαμε τα λαϊκά συμφέροντα. Αρνούμαι να τα ακυρώσω τα συμφέροντα για να σώσω μια χώρα δεν σώζεται. Με αυτή την πολιτική το Grexit είναι αναπόφευκτο. Αρνούμαι να πω ναι στον ΚΠΔ όταν πέρυσι έλεγα όχι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here