Εμπλοκή με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις

0
8

 

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μην μεταβεί στην Αθήνα αύριο ή το Σάββατο, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στους θεσμούς Ντέλια Βελκουλέσκου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που θα έχουν οι θεσμοί με την ελληνική Κυβέρνηση για την κατάρτιση του νέου προγράμματος των 82 -86 δισ. ευρω, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Gerry Rice στο πλαίσιο τακτικής ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα απαιτείται προηγούμενη αίτηση από την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί.

Ακόμη, όπως εκτίμησε, οι συνομιλίες γύρω από ένα νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα προαναγέλλονται «δύσκολες» και θα απαιτούσαν, ως προϋπόθεση, μια «συγκεκριμένη» δέσμευση των Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του χρέους της χώρας.

«Ο δρόμος εμφανίζεται σαφώς δύσκολος, δεν βρισκόμαστε παρά μόνο στην αρχή της διαδικασίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ σε ένα μελλοντικό πρόγραμμα για την Ελλάδα «θα εξαρτηθεί» από την έκβαση των συνομιλιών για τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here