Εμπλοκή με τις απολογίες των κατηγορουμένων για εκβιασμό

0
4

 

Εμπλοκή με τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση των εκβιασμών, καθώς οι συνήγοροι τους δεν έλαβαν άδεια παράστασης από τον ΔΣΑ.

Η αρμόδια πρωτοβάθμια Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου δεν ενέκρινε κατ’εξαίρεση άδεια στους συνηγόρους των τριών κατηγορουμένων και η αίτηση τους θα κριθεί από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή στην 1 το μεσημέρι.

Έτσι αναμένεται η διαδικασία ενώπιον του 1ου Ειδικού Ανακριτή να ξεκινήσει μετά την 1 οπότε και θα έχει κριθεί το θέμα της κατ’εξαίρεσης άδειας για τους συνηγόρους των κατηγορουμένων.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, οι κατηγορούμενοι σήμερα πρέπει να απολογηθεί ακόμη και χωρίς συνηγόρους καθώς λήγει το πενθήμερο όριο για την κράτηση τους βασει εντάλματος σύλληψης και ανακριτής και Εισαγγελέας θα πρέπει να αποφανθούν αν οι τρεις πρέπει ή όχι να κρατηθούν προσωρινά.

Γι’ αυτό και λίγο αργότερα ξεκίνησε να απολογείται, χωρίς την παρουσία δικηγόρου, ο πρώτος από τους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση εκβίασης επιχειρήσεων. Ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος ΠΜ, δήλωσε στον ανακριτή ότι δεν επιθυμεί να ασκήσει δικαίωμα σιωπής, καθώς δεν έχει δυνατότητα να παρασταθεί μαζί του ο συνήγορος του, και ότι θα δώσει ουσιαστική απολογία αν και χωρίς δικηγόρο.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται ενώ, σύμφωνα με τον συνήγορό του Θόδωρο Μαντά, η υπόθεση «έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που έχει πραγματικά».

Λίγο πριν ξεκινήσει η πρώτη απολογία, τόσο ο κ. Μαντάς όσο και οι συνήγοροι των άλλων δύο κατηγορουμένων, Αλέξης Κούγιας και Σάκης Κεχαγιόγλου, σε δηλώσεις τους για το θέμα που ανέκυψε με την άρνηση του ΔΣΑ να τους χορηγήσει άδειες παράστασης τους στις απολογίες των τριών δημοσιογράφων, ζήτησαν την εξεύρεση λύσης ώστε να προστατευθούν τα δικονομικά δικαιώματα των τριών κατηγορουμένων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here