Εν αναμονή του ανακοινωθέντος, με τα σημεία σύγκλισης των πολιτικών αρχηγών

1
2

 

Ανακοινωθέν με τα σημεία σύγκλισης των πολιτικών αρχηγών στο ζήτημα του Ασφαλιστικού συντάσσεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτή την ώρα στην Προεδρία της Δημοκρατίας όπου συνεδριάζει για περισσότερες από πέντε ώρες το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Εξάλλου το ανακοινωθέν αναμένεται να περιλαμβάνει και τα σημεία σύγκλισης στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και του εκλογικού συστήματος, όπως αυτά διαφάνηκαν κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας σύσκεψης.

Το κείμενο αναμένεται να περιλαμβάνει και τα σημεία σύγκλισης στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και του εκλογικού συστήματος, όπως αυτά διαφάνηκαν κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας σύσκεψης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, νωρίτερα, την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο με στόχο τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και για να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

Στο κλίμα αυτό, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε στους πολιτικούς αρχηγούς την έκδοση κοινής ανακοίνωσης, πρόταση, όμως, στην οποία προέβαλαν αντιρρήσεις τόσο ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ όσο και η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε, επίσης, την αντίθεσή του στη δημιουργία hot spots στα νησιά.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είπε προς τους πολιτικούς αρχηγούς: «Έχετε το θράσος να λέτε ότι αυτό είναι το χειρότερο μνημόνιο, όταν επί ημερών σας έγιναν τέτοιες μειώσεις στις συντάξεις; Αν δεν συνυπογράψετε την κοινή ανακοίνωση, θα είναι σαν να θέλετε τη μείωση των συντάξεων».

Επίσης, Γιάννης Πλακιωτάκης και Φώφη Γεννηματά εμφανίστηκαν αρνητικοί στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνεννόηση στο ασφαλιστικό και στην αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο προσωρινός αρχηγός της ΝΔ και η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είπαν «όχι» σε συμμετοχή στις αντίστοιχες διακομματικές επιτροπές, των οποίων τη σύσταση πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας, για να επεξεργασθούν κοινή θέση προς τους εταίρους για το ασφαλιστικό και προς τη Βουλή για το νέο Σύνταγμα.

Αρνητικός στον διάλογο για το ασφαλιστικό, με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, ήταν και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ επικριτικός προς τους άλλους αρχηγούς για την άρνησή τους να ανταποκριθούν στην προσπάθεια συνεννόησης εμφανίστηκε ο Βασίλης Λεβέντης.

 

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ας του πει κάποιος του βλάκα, που ήθελε να γίνει πρωθυπουργός, πως αυτό που έφερε είναι το καλύτερο μνημόνιο.Ίσως έτσι του ικανοποιήσει άλλο ένα παιδικό του καπρίτσιο που θέλει όλοι να του λένε πως ό,τι κάνει είναι πάντα το καλύτερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here