Έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων με ομιλία Τσίπρα

0
7

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκινά στις 19:30, στην ολομέλεια της Βουλής η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Η συζήτηση θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Κατά την πρώτη σημερινή συνεδρίαση μoναδικός ομιλητής θα είναι ο Πρωθυπουργός.

Αύριο και την Τετάρτη οι συνεδριάσεις της ολομέλειας θα συνεχιστούν με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από υπουργούς και βουλευτές και τις ομιλίες όλων των πολιτικών αρχηγών.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί  τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οπότε η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία.

Κατά την ομιλία του, ο Πρωθυπουργός  αναμένεται να εξηγήσει ένα προς ένα τα ζητήματα εφαρμογής των συμφωνηθέντων, τα οποία αποτελούν δεσμεύσεις άμεσης προτεραιότητας απέναντι στους δανειστές, ώστε σε επόμενη φάση να ανοίξει η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους.

Παράλληλα, θα εστιάσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα, στο νέο φορολογικό νόμο καθώς και στο αναπτυξιακό σκέλος για την οικονομία, με ορίζοντα η χώρα να βγει στις αγορές.

Εν όψει της έναρξης της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα έχει συνάντηση, στις 12:00, με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος Γιάννη Βρούτση, Άδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here