Ένας αστερισμός για τον Ντέιβιντ Μπόουι

0
36

 

 

Μπορεί να υπήρξε μεγάλος αστέρας της ροκ, ωστόσο λίγες ημέρες μετά από τον θάνατό του, στις 10 Ιανουαρίου, ο Ντέιβιντ Μπόουι απέκτησε έναν δικό του αστερισμό στον ουρανό.

Πρόκειται για επτά αστέρια κοντά στον πλανήτη Άρη, ο σχηματισμός των οποίων με λίγη… φαντασία θυμίζει τον κεραυνό που στόλιζε το πρόσωπο του θρύλου της ροκ, στο εξώφυλλο του άλμπουμ του «Aladdin Sane», το 1973, σύμφωνα με το Δημόσιο Παρατηρητήριο των Βρυξελλών MIRA.

Όπως ανέφερε το στέλεχος του παρατηρητηρίου Φιλίπ Μολέ, ο συγκεκριμένος αστερισμός καταγράφηκε την ημέρα του θανάτου του Ντέιβιντ Μπόουι, με τους αστρονόμους να σχηματίζουν τον κεραυνό του αστέρα της ροκ ενώνοντας με μία νοητή γραμμή τα αστέρια Sigma Librae, Spica, Zeta Centauri, SAO 204132, Sigma Octantis, Beta Trianguli Australis και SAO 241641.

Η δημιουργία του αστερισμού είναι στο πλαίσιο του αφιερώματος «Stardust for Bowie» ενός ραδιοφωνικού σταθμού των Βρυξελλών, με τους φίλους του τραγουδιστή να έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν το αγαπημένο τους τραγούδι από τα άλμπουμ του Βρετανού μουσικού, αλλά να αφήσουν ένα σημείωμα στον… ουρανό, μέσω του υπολογιστή τους.

Άλλωστε, το σύμπαν αποτελούσε διαχρονικά πηγή έμπνευσης στη λαμπρή καριέρα του «χαμαιλέοντα της ροκ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here