Ενεργοποιούνται οι νέες αλλαγές στον ΦΠΑ – Τι αλλάζει στην εκπαίδευση

0
4

 

Γεγονός είναι – και τυπικά – η επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση καθώς η υπογραφή της δανειακής σύμβασης ανάμεσα στην Ελλάδα και στον ESM ενεργοποιεί και τους νέους συντελεστές.

Οι αλλαγές αφορούν στο μοσχαρίσιο κρέας – όπου ο ΦΠΑ μειώνεται στο 13% από 23% που ήταν μετά την αλλαγή που επήλθε το τελευταίο 10ήμερο του Ιουλίου – αλλά και στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καλεί τις επιχειρήσεις εκπαίδευσης να προσέλθουν στις εφορίες μέχρι το τέλος Αυγούστου και να υποβάλουν τη σχετική δήλωση μεταβολών προκειμένου να υπαχθούν στο καθεστώς του ΦΠΑ.

Στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% υπάγονται εφεξής τόσο το μοσχαρίσιο κρέας όσο και όλα ανεξαιρέτως τα είδη κρέατος από ζώα και πτηνά, τα παρασκευάσματα και τα προϊόντα ανάμειξης αυτών των κρεάτων, ανεξάρτητα από τον τρόπο που παρασκευάζονται, συντηρούνται, διατηρούνται ή παρουσιάζονται προς πώληση, με την προϋπόθεση ότι είναι κατάλληλα για τη διατροφή του ανθρώπου.

Αναφορικά με την απαλλαγή των υπηρεσιών εκπαίδευσης και των στενά συνδεόμενων με την εκπαίδευση παραδόσεων αγαθών και παροχών υπηρεσιών, με τις νέες διατάξεις της περ. ιβ΄ της παρ. 1 του άρθρου 22 του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000), οι οποίες ισχύουν από 20.07.2015, η απαλλαγή περιορίζεται μόνο στην περίπτωση που οι εν λόγω πράξεις πραγματοποιούνται από οργανισμούς δημόσιου δικαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here