Ενημέρωση για τη διαπραγμάτευση ζητούν 3 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

0
1

 

Να συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η πορεία της διαπραγμάτευσης, ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Παράλληλα καλούν τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει στο ποιες είναι οι θέσεις και οι προτάσεις της κυβέρνησης και ποιες των δανειστών και σε ποιο επίπεδο προσδιορίζεται το δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2019.

Επικαλούμενοι σχετικά άρθρα του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής, οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι, θα πρέπει η συζήτηση αυτή να γίνει στην αρχή της συνεδρίασης της Επιτροπής, στην οποία έχει προγραμματιστεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας με τις κοινοτικές οδηγίες σε ότι αφορά στη φορολογία.

«Η παράταση της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης από τους Εταίρους και δανειστές μας, συντελεί και εντείνει το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία, πολύ δε περισσότερο που οι μέχρι σήμερα πληροφορίες αναφέρονται σε νέα επαχθή και δυσβάσταχτα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το Δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2019» επισημαίνουν στην επιστολή τους οι τρεις βουλευτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here