Ενίσχυση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας μελετά η Γερμανία

0
8

 

Προσλήψεις 15.000 αστυνομικών, απαγόρευση του γυναικείου μουσουλμανικού ενδύματος που καλύπτει το πρόσωπο, παρεμπόδιση της χρηματοδότησης των τζαμιών από εξτρεμιστικές οργανώσεις, απέλαση ξένων ιερωμένων που κηρύσσουν το μίσος, αφαίρεση ιθαγένειας, δημιουργία ενός κέντρου καταπολέμησης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, αντιμετώπιση της διακίνησης όπλων στο «Darknet», το δίκτυο των μυστικών και ανώνυμων ιστοτόπων που χρησιμοποιείται για παράνομες δραστηριότητες.

Αυτά είναι μερικά από τα μέτρα που προωθεί ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, προκειμένου η χώρα του να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.

Ο ντε Μεζιέρ επιδιώκει την εισαγωγή μίας ταχείας διαδικασίας απέλασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο «οι οποίοι συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια», σύμφωνα με την εφημερίδα Bild που επικαλείται πηγές των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τόμας ντε Μεζιέρ επιδιώκει επίσης να επιτύχει άμβλυνση του καθεστώτος του ιατρικού απορρήτου, ώστε οι γιατροί να μπορούν «να ενημερώνουν εγκαίρως τις αρχές για εγκλήματα που ετοιμάζονται να διαπράξουν οι ασθενείς τους».

Ο υπουργός Εσωτερικών προτίθεται να υπογράψει εντός του Αυγούστου μία «διακήρυξη του Βερολίνου» με τους υπουργούς Εσωτερικών των γερμανικών κρατιδίων που προέρχονται από την Χριστιανοδημοκρατική και την Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CDU,CSU).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here