Ενώπιος ενωπίω θα βρεθούν απόψε Τσίπρας – Μεϊμαράκης

0
13
Greek Party leaders before a televised election debate, broadcast live in Greece from state-run TV studios, in Athens on Wednesday, Sept. 9, 2015. / Οι πολιτικοί αρχηγοί πρίν απο την έναρξη της τηλεμαχίας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Κορυφώνεται απόψε στις 21:00 το εκλογικό ντέρμπι καθώς ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, σε μία τηλεοπτική αναμέτρηση που κατά πολλούς αναμένεται να κρίνει τον τελικό νικητή των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα σταθούν όρθιοι, ο ένας απέναντι στον άλλο, στο στούντιο της ΕΡΤ,  με συντονιστή τον δημσιογράφο Πάνο Χαρίτο. 

Το «παρών» θα δώσουν και οι έξι δημοσιογράφοι των καναλιών εθνικής εμβέλειας, οι οποίοι  θα κάνουν ερωτήσεις μόνο στον πρώτο κύκλο.

Ο πρώτος κύκλος θα έχει δύο γύρους, ο ένας  θα αφορά εσωτερική πολιτική, οικονομία, ανάπτυξη και ο δεύτερος εξωτερική πολιτική, ασφάλεια, μεταναστευτικό. Ο κάθε δημοσιογράφος θα κάνει από μία ερώτηση σε κάθε θεματική σε κάθε αρχηγό. Η ερώτηση θα είναι μισό λεπτό και η απάντηση ενάμισι.  Οι αρχηγοί θα έχουν το δικαίωμα, σηκώνοντας μία κόκκινη κάρτα να πάρουν τον λόγο μετά από κάποια απάντηση του αντιπάλου και να κάνουν σχόλιο. Θα μπορούν να ζητήσουν τον λόγο τρεις φορές κατά την διάρκεια αυτού του κύκλου.

Στον δεύτερο κύκλο ο κάθε πολιτικός αρχηγός έχει το δικαίωμα να κάνει μια ερώτηση στον άλλο πολιτικό αρχηγό. Η ερώτηση διαρκεί 1:00’ και η απάντηση 1:45’. Στη συνέχεια υπάρχει δυνατότητα για σχόλιο του ερωτώντος αρχηγού επί της απάντησης διάρκειας 0:30’.

Στον τρίτο κύκλο θα απευθύνει δύο κοινές ερωτήσεις σε κάθε αρχηγό ο συντονιστής Πάνος Χαρίτος, η ερώτηση θα είναι διάρκειας μισού λεπτού και η απάντηση 1.30.

Μετά και από αυτόν τον κύκλο,  οι αρχηγοί θα ολοκληρώσουν με τοποθέτηση δύο λεπτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here