Ενός λεπτού σιγή στις Βρυξέλλες – Σε εξέλιξη επιχειρήσεις σε ολόκληρο το Βέλγιο

0
5

 

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί το μεσημέρι στις Βρυξέλλες στη μνήμη των θυμάτων των χθεσινών αιματηρών επιθέσεων.

«Κάλεσα τον πληθυσμό να τηρήσει ενός λεπτού σιγή το μεσημέρι (12.00 τοπική ώρα, 13.00 ώρα Ελλάδος) στη μνήμη των επιθέσεων της 22ας Μαρτίου», ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο κυβερνήτης των Βρυξελλών Ρούντι Βέρβουρτ. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα των Βέλγων, Φιλίπ και Ματίλντ,καθώς και ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, θα συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση.

Στο μεταξύ επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός τρίτου άντρα που συνόδευε τους δύο βομβιστές πριν αυτοί ενεργοποιήσουν τους βομβιστικούς μηχανισμούς στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών διεξάγουν οι βελγικές αστυνομικές Αρχές.

Ο άντρας αυτός θεωρείται ύποπτος για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, καθώς την ευθύνη για τα τρομοκρατικά χτυπήματα ανέλαβαν τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Συρία, τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε όλο το Βέλγιο. Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία, σε μια κατοικία στη συνοικία Σκάαρμπεκ των Βρυξελλών βρέθηκε ένας εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε καρφιά, διάφορες χημικές ουσίες και ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών Ασφαλείας οι επιθέσεις είχαν σχεδιαστεί και προετοιμαστεί πριν από τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ. Δεν έχει επίσης, γίνει γνωστό αν ο καταζητούμενος τρομοκράτης γνώριζε για τις επιθέσεις αυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here