Ενόχληση Θεοχαρόπουλου: Δεν ήμουν ενήμερος για την αποπομπή Γρηγοράκου

0
9

 

Δεν ήταν ενημερωμένη η Δημοκρατική Αριστερά για την αποπομπή του Λεωνίδα Γρηγοράκου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος Θανάση Θεοχαρόπουλο που τόνισε ότι έθεσε θέμα ισχυροποίησης των συλλογικών οργάνων, έτσι ώστε όλα αυτά να συζητούνται συλλογικά.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Καβάλα ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι «προεκλογικά είχαμε πει ότι αυτό το νέο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει ως στόχο να πετύχει ένα ενθαρρυντικό αποτέλεσμα στις εκλογές. Αυτό επιτεύχθηκε και το πρώτο βήμα έγινε. Συνεπώς από εδώ και στο εξής θα πρέπει να προχωρήσουμε με πιο γρήγορα βήματα, ώστε να δημιουργηθεί αυτός ο ισχυρός πόλος της σοσιαλδημοκρατίας».

Παρούσα στη συνέντευξη Τύπου, η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου, τόνισε ότι «η διαγραφή του κ. Γρηγοράκου ήταν μια ατυχής στιγμή και θεωρώ ότι η προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρέπει να συνεχίσει χωρίς καμιά φοβικότητα».

Αναφερόμενος, τόσο στο αγροτικό όσο και στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Θεοχαρόπουλος, επισήμανε πως «τα μέτρα που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση για τη φορολόγηση των αγροτών είναι εκτός κοινοτικού κεκτημένου, θα πλήξουν την εγχώρια παραγωγή και θα αυξηθούν οι εισαγωγές».

Όσον αφορά το Ασφαλιστικό, εκτίμησε ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι μεταρρύθμιση, αλλά πρόκειται για μετάθεση του προβλήματος στις επόμενες κυβερνήσεις και γενιές.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπενθύμισε πως η ΔΗΜΑΡ έχει πει από την πρώτη στιγμή, «ότι δεν μπορεί η χώρα να κυβερνηθεί αποτελεσματικά από οριακές πλειοψηφίες 155 ή 153 βουλευτών.

Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν χρειάζονται εκλογές, «χρειαζόμαστε μια αποτελεσματική διακυβέρνηση για τον τόπο. Αυτή τη στιγμή δεν ασκείται αποτελεσματική διακυβέρνηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here