Ένοχος και σε δευτερο βαθμό ο Β. Χρηστίδης για στημένα τηλεπαιχνίδια

0
14

 

Κάθειρξη 6 ετών επέβαλε το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων στον επιχειρηματία Βασίλη Χρηστίδη για τα στημένα τηλεπαιχνίδια.

Η ποινή είναι μειωμένη κατά δύο έτη σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Μαζι με την επιχειρηματία καταδικάστηκαν για την ίδια υπόθεση η αδελφή του, η σύζυγός του και η γραμματέας του. Σε καθεμία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως.
Ο Χρηστίδης, σήμερα 48 ετών ήταν ο εμπνευστής της υπόθεσης που αποκαλύφθηκε το 2004 όπου τηλεθεατές είχαν καταγγείλει ότι επιχειρούσαν να συμμετάσχουν στο τηλεπαιχνίδι «Φώτο-φάουλ», που προβάλλονταν μέσω περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, αλλά ήταν διαρκώς στην αναμονή του τηλεφώνου, με συνέπεια να χρεώνονται σε γραμμές υψηλού κόστους.

Οι τηλεθεατές που τηλεφωνούσαν είχαν την εντύπωση ότι θα έβγαιναν στον «αέρα» για να βρουν την οφθαλμοφανή διαφορά του τηλεπαιχνιδιού και να κερδίσουν το χρηματικό έπαθλο, αλλά δεν έβγαιναν ποτέ.
Μάρτυρας στη δίκη κατέθεσε ότι για το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2004 έως το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους η ζημιά σε βάρος χιλιάδων τηλεθεατών ήταν συνολικά περίπου σε 10 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here