Ένταση κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων

0
3

Ένταση επικράτησε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με το σχέδιο νόμου για τα μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα.

Οι βουλευτές της ΝΔ έκαναν λόγο για ανακρίβειες και μη καταγραφή του δημοσιονομικού κόστους και κάλεσαν τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημήτρη Στρατούλη να καταθέσει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) σχετικά με τη χρηματοδότηση του νομοσχεδίου, αλλιώς, δήλωσαν, ότι θα αποχωρήσουν.

«Δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που έρχονται μέτρα ύψους οκτώ δισ. ευρώ να φέρνουν αυτό το νομοσχέδιο» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, χαρακτηρίζοντάς το «παροχολογικό» σε ειδικές κατηγορίες πολιτών.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να δουν πιο προσεκτικά αυτές τις διατάξεις καθώς όπως  επισήμανε περιλαμβάνουν μέτρα ανακούφισης των ΑμεΑ, ενώ προβλέπει και έσοδα από την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.

«Να το ξαναφέρουν με έκθεση του ΓΛΚ, αλλιώς θα αποχωρήσουμε»επέμειναν οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι τελικά αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here