Ένταση στα Κατεχόμενα – Επίθεση του Οζγκιουργκιούν στον Ακιντζί

0
7

 

Επίθεση εναντίον του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί εξαπέλυσε ο φερόμενος πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν για τις πρακτικές και τις επαφές του σχετικά μετην επίλυση του Κυπριακού. εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για το Κυπριακό.

«Βλέπω ένα περιβάλλον συνθλιμμένο και συρρικνωμένο, με πιέσεις και χίλια ζόρια, (ο Ακιντζί) να ικετεύει για συμφωνία στο Κυπριακό. Εγώ αντιδρώ και δεν μπορώ να δεχθώ κάτι τέτοιο. Εάν υπάρχει κάποιος που το δέχεται αυτό, ορίστε, ας περπατήσει σε αυτό τον δρόμο μαζί με τον κ. Ακιντζί», είναι μια φράση του ψευδοπρωθυπουργού που είναι χαρακτηριστική των κλιμακούμενων επικρίσεών του.

«Ναι μεν είμαστε υποχρεωμένοι για λύση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αν δεν υπάρξει τότε χαθήκαμε ή καήκαμε», συμπλήρωσε ο Οζγκιουργκιούν, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ακιντζί απαθή:

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά», πρόσθεσε, «προχωρεί παράλληλα σε συμφωνίες με άλλες χώρες για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και ο Ακιντζί παραμένει απαθής. Αυτό τον ηγέτη θέλει ο τουρκοκυπριακός λαός, αυτήν τη στάση θέλει;» ανέφερε ο Οζγκιουργκιούν.

Οι δηλώσεις αυτές του Οζγκιουργκιούν ήρθαν μετά τις επαφές αυτού στην Κωνσταντινούπολη με τον Ταγίπ Ερντογάν και μετά τη μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του Τούρκου προέδρου στην Πόλη.

Ο Μουσταφά Ακιντζί απάντησε με ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει ότι καταβάλλεται προσπάθεια από την ψευδοκυβέρνηση για υποβάθμισή του και παρουσίασή του ως αναξιοπρεπή.

«Διαχειρίζομαι το Κυπριακό με τη δύναμη που μου έδωσε ο λαός . Όχι με αίσθημα στραπατσαρισμένου, αλλά με περηφάνια και τιμή. Όχι ικετεύοντας για λύση αλλά με αποφασιστικότητα για λύση. Η επίθεση του πρωθυπουργού εναντίον μου και η προσπάθεια αποδυνάμωσής μου στο τραπέζι, είναι μια στάση που δεν αρμόζει στη θέση του. Είναι αυτός που χάνει την αξιοπρέπεια του» σημείωσε ο Ακιντζί.

Αφού σημείωσε ότι ο Οζγκιουργκιούν ουδέποτε του μετέφερε τη διαφωνία του και επισήμανε πως το κάνει τώρα παραμονές μίας σημαντικής περιόδου των συνομιλιών, ο Ακιντζί περαιτέρω ανέφερε ότι η λύση δεν ήρθε, εξ υπαιτιότητας της ελληνοκυπριακής πλευράς η οποία, όπως υποστήριξε, δεν επιδεικνύει τον απαραίτητο ρεαλισμό.

«Όταν έρθει εκείνη η μέρα (της λύσης) όπου θέλει ας πάει ο πρωθυπουργός. Ας μην ανησυχεί με ποιον θα πάω εγώ. Εγώ κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες θα συνεχίσω τον δρόμο μου μαζί με τον λαό μου» ανέφερε ο Ακιντζί στην ανακοίνωσή του.

Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ μπήκε στη διαμάχη παίρνοντας καθαρά το μέρος του Ακιντζί.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος δήλωσε πως σε αντίθεση με τον Ακιντζί, που, διεξάγει τις διαπραγματεύσεις ως «εκλεγμένος πρόεδρος», ο Οζγκιουργκιούν έγινε τυχαία «πρωθυπουργός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here