Ένταση στο hot spot της Μόριας

0
9

 

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο hot spot της Μόριας με πρωταγωνιστές πρόσφυγες και μετανάστες.

Πρόκειται για ανθρώπους που μπήκαν στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου και σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας παρέμειναν υπό περιορισμό στο hot spot επί 25ημέρες μέχρι να τους επιτραπεί να κυκλοφορούν στο νησί αλλά να μη φεύγουν από αυτό.

Η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου που υπέβαλαν όμως καθυστερεί με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργούνται προβλήματα όπως η σημερινή εξέγερση.

Όπως αναφέρει η ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ η διαδικασία εξέτασης αιτημάτων ασύλου καθυστερεί και η κατάσταση είναι έκρυθμη το τελευταίο διάστημα με 4.000 ανθρώπους να έχουν εγκλωβιστεί στο νησί.

Σύμφωνα με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας όλοι όσοι φτάνουν στα νησιά μετά τις 20 Μαρτίου , θα επιστρέφουν στην Τουρκία, δύο μήνες όμως μετά και δεν παρατηρείται καμία πρόοδος, ενώ πυκνώνουν οι φωνές που μιλούν για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την fast track διαδικασία.

Το σκηνικό συμπληρώνουν καθημερινές απόπειρες μεταναστών και προσφύγων να επιχειρούν να «τρυπώσουν» σε φορτηγά κατά την επιβίβαση τους στα πλοία με προορισμό τον Πειραιά αλλά και διαμαρτυρία κατοίκων της Μόριας για ζημιές στις περιουσίες τους οι οποίοι ζήτησαν εκ νέου συνάντηση με το δήμαρχο.

Πηγή: lesvospost.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here