«Εντατικότερη δουλειά» ζήτησε η Μέρκελ.

0
4

Για εντατικότερη δουλειά σε τεχνικό επίπεδο όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα, μίλησε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια με τους θεσμούς» δήλωσε η κυρία Μέρκελ.
Χαρακτήρισε, «φιλική και εποικοδομητική» τη συνάντηση με τους Αλέξη Τσίπρα και Φρανσουά Ολάντ, το βράδυ της Πέμπτης, τόνισε όμως ότι «είναι σαφές πως υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει».

Στο μεταξύ, την ανάγκη η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ τονίζει με δηλώσεις του στην «WirtschaftsWoche» ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγες μόλις ώρες πριν από τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν αφορά μόνο την νομισματική πολιτική ή οικονομικούς λόγους αλλά έχει να κάνει και με την αξιοπρέπεια των Ελλήνων» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, προειδοποιώντας τα κράτη μέλη της ΕΕ για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Δεν μπορείς απλά να πετάξεις κάποιον έξω από τη νομισματική ένωση. Οι Έλληνες, πάντως, θα πρέπει να μάθουν ότι η αλληλεγγύη του ενός πρέπει να αντανακλά στην ακεραιότητα του άλλου» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Χωρίς το ευρώ θα ήμασταν αντιμέτωποι με έναν νομισματικό πόλεμο» υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ, υπερασπιζόμενος το κοινό νόμισμα και απαντώντας σε όσους θεωρούν ότι λειτουργεί διχαστικά για την ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here