Εντελώς απαράδεκτη η συνέχιση της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, λένε οι Αυστριακοί

0
2

 

Κατά του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα τάσσεται η πλειονότητα των Αυστριακών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της οικονομικής εκπομπής «Eco» της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό 26% των ερωτηθέντων θεωρεί «απαράδεκτη» τη συνέχιση παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό, 43%, τη θεωρεί «εντελώς απαράδεκτη».

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 52% των ερωτηθέντων εμφανίζονται να συμφωνούν με την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να επιστραφούν στην Αυστρία τα χρήματα που έχει διαθέσει έως τώρα για την Ελλάδα.

Στην ψηφοφορία που έγινε στην Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής, την περασμένη Παρασκευή, την πρόταση για εξουσιοδότηση του Αυστριακού υπουργού Οικονομικών να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για στήριξη της Ελλάδας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (που τελικά εγκρίθηκε), υπερψήφισαν τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού -Σοσιαλδημοκρατικό και συντηρητικό Λαϊκό.

Η πρόταση καταψηφίστηκε και από τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, τους Πράσινους, το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) και την «Ομάδα Στρόναχ» του πολυεκατομμυριούχου Αυστρο-Καναδού επιχειρηματία, Φρανκ Στρόναχ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here