Εντοπίστηκε κοριτσάκι 2 ετών σε δύο ημέρες με νέα εφαρμογή – Πως λειτουργεί

0
9

 

Κοριτσάκι δύο ετών σώθηκε το πρωί της Κυριακής στρην Κεντρική Κίνα, 32 ώρες μετά την απαγωγή του.

Το περιστατικό συνέβη στην επαρχία Χενάν και το μικο κορίτσι αποδίδει τη διάσωσή του σε μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα.

Το κορίτσι χάθηκε το απόγευμα της Παρασκευής όταν μαζί με την οικογένειά της άλλαζαν τρένα στην πόλη Χενγκσούι. Η αστυνομία χρησιμοποίησε εικόνες από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του σιδηροδρομικού σταθμού, δημοσιοποίησε την περιγραφή του ύποπτου απαγωγέα στα μέσα ενημέρωσης, αλλά και στη νέα πλατφόρμα του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας.

Η εφαρμογή «Tuanyuan» («Επανένωση» στα Κινεζικά) που ανέπτυξε η εταιρία Alibaba δίνει πλέον τη δυνατότητα σε περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς να ανταλλάσσουν επικαιροποιημένες πληροφορίες.

Οι αστυνομικοί απ’ όλη τη χώρα μπορούν τώρα να συνεργαστούν μέσω της εφαρμογής, δήλωσε ο Λιου Ζενφέν, υψηλόβαθμο στέλεχος της Alibaba. Το νέο σύστημα τέθηκε σε εφαρμογή στις 11 Μαΐου και έχει ήδη πάνω από 150.000 followers.

Οι χρήστες που είναι κοντά στο μέρος όπου απήχθη ένα παιδί λαμβάνουν ειδοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και περιγραφών.

«Εάν ένα παιδί αγνοείται για μία ώρα, οι ειδοποιήσεις στέλνονται σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων. Ύστερα από 2 ώρες (σε ακτίνα) 200 χιλιομέτρων, 3 ώρες 300 χιλιομέτρων και στη συνέχεια σε ακτίνα 500 χιλιομέτρων», εξήγησε αξιωματούχος από την ομάδα του υπουργείου κατά της εμπορίας ανθρώπων.

Πολλοί πολίτες έστειλαν πληροφορίες για το αγνοούμενο κοριτσάκι μέσω της πλατφόρμας παρόλο που ήταν σε δοκιμαστικό στάδιο, εξήγησε ο ίδιος. Με αυτές τις πληροφορίες συντονίστηκε η αστυνομία και κατάφερε σε δυο μέρες να εντοπίσει το παιδί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here