Εντός του Αυγούστου και πριν από τη ΔΕΘ ο ΕΝΦΙΑ

0
3

 

Εντός του Αυγούστου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ, δήλωσε o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, διαψεύδοντας φήμες που είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες ότι η αποστολή θα γινόταν μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι ο φόρος θα καταβληθεί κανονικά σε πέντε δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο. Διαβεβαίωσε πως η μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων θα πληρώσει τα ίδια ή και λιγότερα σε σχέση με πέρυσι.
Ωστόσο, προσέθεσε ότι μία κατηγορία φορολογούμενων θα επιβαρυνθεί με μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ γιατί κάποιοι, όπως είπε, πρέπει να πληρώνουν περισσότερα.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης πήρε αποστάσεις από τα δημοσιεύματα που θέλουν το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει φορολογικούς ελέγχους μέσω των λογαριασμών των πολιτών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram.

Ας κοιτάξουμε να διασταυρώσουμε πρώτα όλα τα στοιχεία που έχουμε σχετικά με καταθέσεις στο εξωτερικό και κινήσεις κεφαλαίων και μετά βλέπουμε, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, χωρίς πάντως να διαψεύσει οριστικά το ενδεχόμενο των ελέγχων μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν ξέρω πώς βγαίνουν αυτά και κυκλοφορούν», είπε, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να ευτελίζουμε την όλη την προσπάθεια που γίνεται στο μέτωπο των φορολογικών ελέγχων.

Τέλος, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ επαναβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ρύθμιση 100 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο, και κάλεσε τους οφειλέτες είτε να εξυπηρετούν τις οφειλές τους είτε να ενταχθούν σε κάποια από τις διαθέσιμες ρυθμίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here