Ενθουσιώδης υποδοχή- χωρίς επισήμους- για τον Γιαννιώτη στο αεροδρόμιο (BINTEO)

0
30

 

Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι ο αργυρός Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, έχοντας στις αποσκευές του το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο σπουδαίος αθλητής,συνοδευόμενος από τον προπονητή του Νίκο Γέμελο, εμφανίστηκε στην αίθουσα αφίξεων έχοντας στους ώμους του μια ελληνική σημαία και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από πλήθος κόσμου που έσπευσε να τον υποδεχτεί. Εντυπωσιακό ήταν πως δεν υπήρχε ούτε ένας επίσημος στην υποδοχή του Ολυμπιονίκη. Μάλιστα ο ίδιος εξεπλάγη από την υποδοχή.
Ο 36χρονος κολυμβητής, που στο πλευρό του είχε και την Κέλλυ Αραούζου που τερμάτισε ενδέκατη στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, επιβεβαίωσε πως αποσύρεται πλήρης εμπειριών και επιτυχιών.

«Είναι μια απίστευτη ικανοποίηση. Τόσα χρόνια προσπάθειας και απωθημένου έγιναν πραγματικότητα. Είναι μια δικαίωση για μένα. Όταν προσπαθείς για κάτι κι έρχεται μετά από τόσα χρόνια είναι κάτι μοναδικό. Υπομονή κι επιμονή. Δεν περιγράφεται η χαρά μου. Είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση», τόνισε.

«Ήξερα ότι ήταν η τελευταία μου κούρσα κι έδωσα παραπάνω από ό,τι είχα. Έκλεισα τα μάτια μου γιατί ήταν τόσο έντονος ο πόνος, αλλά ήταν μεγάλη και η επιθυμία μου γι’ αυτό το μετάλλιο», πρόσθεσε.

Όσο για την απόφασή του να μη γίνει ένσταση για το τελικό αποτέλεσμα; «Ο Ολλανδός ακούμπησε πρώτος το χέρι του στο φίνις κι εγώ ήμουν δεύτερος. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί στόχος μου ήταν το μετάλλιο και το κατάφερα. Ήταν κάτι τόσο όμορφο, κάτι συγκλονιστικό», δήλωσε.

«Είχα πει κι από πριν πως θα σταματούσα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Νιώθω γεμάτος και θα ήμουν ακόμη και χωρίς το μετάλλιο. Η ολοκλήρωση της καριέρας μου με αυτό το μετάλλιο ήταν ό,τι καλύτερο. Θα μείνω στον αθλητισμό. Είναι μέρος της ζωής μου για 30 χρόνια και θα συνεχίσω από κάποιο άλλο πόστο. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ και μετά θα δούμε», ανέφερε επιβεβαιώνοντας στην ουσία την απόφαση του ότι θα σταματήσει τον ενεργό πρωταθλητισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here