Ενώπιος ενωπίω στο Βερολίνo, Μέι-Μέρκελ, για πρώτη φορά

0
30

 

Ενώπιος ενωπίω βρέθηκαν για πρώτη φορά Άνγκελα Μέρκελ και Τερέζα Μέι μετά το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε ότι ουδείς θέλει μια εκκρεμότητα που θα διαρκέσει επ’ άπειρον, αλλά είναι κατανοητό πως το Λονδίνο χρειάζεται χρόνο για να προετοιμαστεί.

Η διαδικασία εξόδου θα αρχίσει μόνον όταν ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50 και η Βρετανία θα πρέπει να προσέλθει με ξεκάθαρη διαπραγματευτική θέση για το είδος της σχέσης που επιθυμεί με την ΕΕ, τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας, στο Βερολίνο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε ότι η Συνθήκη της Λισσαβώνας είναι σαφής ως προς την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων για την έξοδο κράτους-μέλους, και αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν υποβληθεί επίσημα το σχετικό αίτημα εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης.

«Όλοι έχουμε συμφέρον τα πράγματα να προετοιμαστούν προσεκτικά, να είναι σαφείς οι θέσεις και το θεωρώ απολύτως κατανοητό ότι γι’ αυτό είναι απαραίτητο κάποιο χρονικό διάστημα» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Παράλληλα, όμως, τόνισε πως «κανείς δεν θέλει αυτή η διαδικασία να εκκρεμεί επ’ άπειρον, αυτό πιστεύω δεν το θέλει ούτε ο βρετανικός λαός αλλά ούτε και τα κράτη-μέλη της ΕΕ».

Από την πλευρά της, η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η Βρετανία δεν θα ξεκινήσει τις συνομιλίες εξόδου από την ΕΕ έως ότου «είναι καθαροί οι στόχοι της» και αυτό δεν θα συμβεί φέτος.

«Όλοι μας χρειαζόμαστε χρόνο για να προετοιμαστούμε για τις διαπραγματεύσεις» τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here