Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ανεπίτρεπτη εξωθεσμική παρέμβαση Κομισιόν

0
4

 

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνει λόγο για εξωθεσμική παρέμβαση της Κομισιόν αναφορικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, απαίτησε, κατά τρόπο ανεπίτρεπτο, «από τις ελληνικές Αρχές να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση» της παραποίησης των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, αλλά και «να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από παρόμοιους αβάσιμους ισχυρισμούς».

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι οι παραπάνω τοποθετήσεις «δεν θα επηρεάσουν, όπως είναι φυσικό, τους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι με αμεροληψία και νηφαλιότητα θα αποφασίσουν έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το Σύνταγμα, τους νόμους και προπαντός τη συνείδησή τους».

Επιπλέον, επισημαίνεται πως η επίκληση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της από πολιτικούς – πολιτικά κόμματα δεν μπορεί να γίνεται κατά περίπτωση. «Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι οι αναίτιοι και πολλαπλοί τραυματισμοί του κύρους της Δικαιοσύνης από αλλοδαπά και ημεδαπά κέντρα εξουσίας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συστηματική αμφισβήτησή της με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα κράτος δικαίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here