Επαφές Μουζάλα με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για το προσφυγικό

0
2

Κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων με θέμα την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ξεκινά ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Στον απόηχο της τραγωδίας δίχως τέλος με δεκάδες νεκρούς στο Αιγαίο, ο αναπληρωτής υπουργός προτίθεται να ενημερώσει τους αρχηγούς για τις αποφάσεις της πρόσφατης άτυπης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα με βάση τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα συγκεκριμένα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Οι επαφές θα ξεκινήσουν με συναντήσεις την ερχόμενη Δευτέρα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο και την Τρίτη με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει πως ο «στόχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι να δημιουργηθούν συνθήκες συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου και σταθεροί δίαυλοι επικοινωνίας για καλύτερη και αποτελεσματικότερη συνεννόηση, ώστε να παραμερισθούν οι στείρες αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις γύρω από αυτό το τεράστιο ζήτημα».

Η Ελλάδα έχει θέσει στους εταίρους της το θέμα χαλάρωσης των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών ως αντιστάθμισμα για το βάρος που σηκώνει λόγω της προσφυγικής κρίσης, τόνισε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μουζάλας, στον απόηχο της άτυπης συνόδου κορυφής όπου η Αθήνα συμφώνησε να δημιουργήσει 50.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here