Επαναλειτουργεί η Αμυγδαλέζα ως κέντρο «οικειοθελούς κράτησης»

0
17

 

Έτοιμη να ανοίξει εκ νέου τις πύλες της για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών είναι η Αμυγδαλέζα σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ. Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει έντονα στη λειτουργία της Αμυγδαλέζας ως αντιπολίτευση.

Πρόθεση του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής είναι να δημιουργηθεί στους χώρους της Αμυγδαλέζας, κέντρο «οικειοθελούς κράτησης» λίγων ημερών για όσους από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Η δομή θα λειτουργεί με τη συνεργασία του διεθνούς γραφείου μετανάστευσης και ουσιαστικά θα είναι ένα εθελοντικό κέντρο κράτησης όσων προσφύγων και μεταναστών επιθυμούν να φύγουν απο την Ελλάδα.

 Παράλληλα, όσοι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας και hot spot και έχουν πραγματοποιήσει παράνομες πράξεις, θα μεταφερθούν άμεσα στα προαναχωρησιακά κέντρα σε Νέστο και Κόρινθο, προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία απέλασής τους.

Σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία της Αμυγδαλέζας ο Λευτέρης Αυγενάκης παρέπεμψε στα «κατηγορώ» και τα αρνητικά σχόλια από τον κ. Τσίπρα και άλλα πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Επιβεβαιώνεται η ορθή πολιτική της ΝΔ» τόνισε.

«Θα καταπιούν ένα ένα όλα τα ψέματα και το λαϊκισμό τους, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει την Αμυγδαλέζα. Καμιά συγνώμη;» αντέδρασε μέσω Τwitter ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here