Επεισόδια και φωτιές στο κέντρο κράτησης της Μόριας -Επεισόδια και σε διαδήλωση για τα hot spot

 

Την ώρα που οι κάτοικοι της Μόριας διαδήλωναν στη Μυτιλήνη για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος, στο Κέντρο Κράτησης της περιοχής τους ξεσπούσαν νέες ταραχές με επεισόδια και συμπλοκές.

Περίπου 300 μετανάστες έφυγαν από το Κέντρο της Μόριας και κατευθύνθηκαν προς τη Μυτιλήνη, ενώ νωρίτερα έβαλαν φωτιές σε διάφορους χώρους του Hotspot, με αποτέλεσμα να απειληθεί το Κέντρο και ο περιβάλλον χώρος.

Η Αστυνομία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να επιβάλει την τάξη, ενώ μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ρίχτηκε στη μάχη για να σβήσει τη φωτιά, σύμφωνα με το lesvosnews.gr.

hot-spot-moria

Στο μεταξύ στη διάρκεια της διαδήλωσης εκατοντάδων πολιτών της Μόριας, αλλά και των άλλων χωριών βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης, στους δρόμους της πόλης, στο δημαρχείο, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής παρεισέφρησαν ακραία στοιχεία που προσπάθησαν να εκτρέψουν το χαρακτήρα της πορείας με αντικυβερνητικά συνθήματα ενώ δεν έλειψαν και προσωπικές επιθέσεις από γνωστούς ακροδεξιούς κατά του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού που κατέβηκε να μιλήσει στους συγκεντρωμένους.

Από τους ίδιους χτυπήθηκαν και τρεις νεαρές γυναίκες εκ των οποίων η μία γνωστή εθελόντρια που δραστηριοποιείται σε δομή φιλοξενίας στη Μυτιλήνη (το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου και της παρέχονται οι πρώτες βοήθειες). Ας σημειωθεί ότι, όπως καταγγέλλεται, η επίθεση κατά των γυναικών έγινε ενώ ήταν στο συμβάν παρόντες άνδρες υπηρεσίας ασφαλείας οι οποίοι δεν παρενέβησαν για να τις προστατεύσουν.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code