Επέλαση… αρουραίων στη Νέα Υόρκη

0
5

 

Περισσότερα από 24.000 τηλεφωνήματα δέχτηκε το δημαρχείο της Νέας Υόρκης από πολίτες, προκειμένου να παραπονεθούν για την επέλαση… αρουραίων.

«Οι αρουραίοι έχουν αρχίσει να καταλαμβάνουν την πόλη,» είπε ο ελεγκτής της Πόλης της Νέας Υόρκης Σκοτ Στρίνγκερ στο Ρόιτερς. «Είμαι δια βίου Νεοϋορκέζος και δεν έχω δει ποτέ τέτοιο πράγμα… Τους βλέπω όταν επιστρέφω στο σπίτι, στέκονται όρθιοι, σαν να μου λένε, Καλημέρα, κύριε Ελεγκτή

Η πόλη είχε λάβει 19.321 τηλεφωνήματα για αρουραίους το 2013, 20.545 το 2014, και 24.375 έως την Τετάρτη για το 2015, ανέφερε η εκπρόσωπος του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάσιο, Νάταλι Γκριμπόσκας. 

Σύμφωνα με αξιωματούχους, η πόλη θα ξοδέψει 2,9 εκατομμύρια δολάρια να επεκτείνει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την καταστροφή των σημείων συλλογής αρουραίων σε πάρκα, υπόγειους σιδηρόδρομους και υπονόμους, ενώ από το πρόγραμμα ήδη έχει δείξει ότι μπορεί να καταστρέψει το 80-90% ενός πληθυσμού αρουραίων.

Έρευνα του πανεπιστημίου Κολούμπια υπολόγισε ότι υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια αρουραίοι, πολύ λιγότεροι από τον αριθμό των 8 εκατομμυρίων που υπολογίζονταν παλιότερα και που αντιστοιχούσε φαινομενικά σε έναν αρουραίο για κάθε κάτοικο της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here