«Έπεσαν» οι υπογραφές για το «Αστήρ Παλλάς» – «Μέγα σκάνδαλο» λέει η ΛΑΕ

0
7

 

Υπεγράφη η νέα συμφωνία για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης».

Σχετικά με την υπογραφή της νέας συμφωνίας  εξέδωσε την Κυριακή επίσημη ανακοίνωση το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 31 Δεκεμβρίου 2015 υπογράφηκε η νέα συμφωνία με την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP για την υποβολή του τροποποιημένου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για την αξιοποίηση της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ».

Η συμφωνία, όπως σημειώνεται, εξασφαλίζει την προσαρμογή του σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΠΕ28/2015) και διατηρεί το ίδιο τίμημα, ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του

Για «απαράδεκτο ξεπούλημα» του Αστέρα Βουλιαγμένης κάνει λόγο σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για πρωτοφανές σκάνδαλο, για το οποίο «θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν όχι μόνο οι πολιτικές αλλά και οι ποινικές ευθύνες, οι οποίες είναι απαράγραπτες».

Υπογραμμίζει ότι παραμονή πρωτοχρονιάς και στα μουλωχτά», υπέγραψαν τη νέα συμφωνία με την οποία «ξεπουλιέται για ένα »κομμάτι ψωμί» και με στόχο την τσιμεντοποίηση του, ο Αστέρας της Βουλιαγμένης, ένας παραθαλάσσιος χώρος, εγγύς των Αθηνών, απείρου φυσικού κάλους, από τους ομορφότερους της Μεσογείου», … «και μάλιστα με ευτελέστατο τίμημα, που μόλις ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο».

Κάνει λόγο για μέγα σκάνδαλο, το οποίο έρχεται μετά και το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων και τη μια προσφορά για τη φωτογραφική χαριστική μεταβίβαση του λιμανιού του Πειραιά και δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα φραγμό και όριο στην εκποίηση και παράδοση της χώρας στα πιο άγρια ξένα κερδοσκοπικά συμφέροντα και μάλιστα τρίτων κρατών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here