Επί ποδός πολέμου οι αγρότες

0
2

 

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, καθώς οι αγρότες έχουν βγάλει τα τρακτέρ στους δρόμους, στήνοντας μπλόκα σε δεκάδες κομβικά σημεία της επικράτειας.

«Θα κόψουμε την Ελλάδα στα δύο», λένε και καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις «εξοντωτικές», όπως υποστηρίζουν, διατάξεις σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό τους.

Μπλόκα και συγκεντρώσεις από τον Εβρο έως την Κρήτη

Μπλόκα έχουν στηθεί και συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σήμερα σε πολλές περιοχές με τις πιο μαζικές κινητοποιήσεις να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη (Χαλκηδόνα), στην Εγνατία οδό και στο ύψος των Κερδυλλίων, στον Έβρο, στα Τέμπη, στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, στη Βοιωτία (Ορχομενός) στην Εθνική οδό Αρτας-Αθήνας, στο ύψος του Κομποτίου, στην Αργολίδα και στη Λακωνία, στη Ρόδο αλλά και στην Κρήτη.

Λάρισα: Στον κόμβο Νίκαιας κατεβάζουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες

Στον κόμβο Νίκαιας ετοιμάζονται να λάβουν θέση από το μεσημέρι εκατοντάδες τρακτέρ αγροτών από την Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, μετά τον συντονισμό δράσης των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Τα τρακτέρ θα κινηθούν προς τον κόμβο Νίκαιας από σημεία προσυγκέντρωσης που έχουν οριστεί και στους τρείς νομούς, ενώ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ στις 12 το μεσημέρι, καθώς στο κομμάτι της ΠΑΘΕ από κόμβο Πλατυκάμπου μέχρι και τον κόμβο Κιλελέρ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως επισημαίνεται θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την τακτοποίηση των γεωργικών ελκυστήρων εκατέρωθεν της ΠΑΘΕ.

 

Σπάρτη: Ετοιμάζεται και 2ο μπλόκο στη Λακωνία

Νέο μπλόκο ετοιμάζουν οι αγρότες στη Λακωνία και συγκεκριμένα ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Μάνης, αφού χαιρετίζει το μπλόκο των αγροτών του Ευρώτα, καλώντας μέλη του και μη, να βγουν στους δρόμους και να στήσουν μπλόκο στην περιοχή της Λίμνης κοντά στο χωριό Αιγιές, επί της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου.

Στο κάλεσμα συμμετοχής για δημιουργία του 2ου μπλόκου στη Λακωνία, ο Αγροτικός Σύλλογος Αν. Μάνης επισημαίνει ότι, μετά από τις άκαρπες συζητήσεις και συναντήσεις με τους υπεύθυνους στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Οικονομικών, η μόνη διέξοδός μας πλέον είναι κάθε ημέρα να εντείνουμε όλο και περισσότερο τον αγώνα μας και τις διεκδικήσεις μας. Έχουμε προτάσεις συγκεκριμένες. Καιρός να τις λάβουν σοβαρά υπόψη τους. «Ήρθε η ώρα. Αν όχι τώρα, πότε;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here